torsdag 21 november 2013

Klimataktivisterna - politikervärldens humorgrupp

Det pågår ett möte om klimatet i Warszawa, Polen just nu och folk inom den svängen frotterar sej just nu med varandra och uttrycker sin oro över nåt som påfallande många ur populasen antingen inte tror på eller är tveksamma till om det verkligen blir så hemskt som aktivisterna och politikerna påstår. För det är just aktivister och politiker som styr den här frågan. Var politisk och personlig ideologi börjar och slutar kan man fråga sej, för det är ofta samma sak med dessa personer vars politiska åskådningar liknar de som hystes av samma människor som styrde t ex Italien från 1920-talet och tjugo år framöver.

Denna aktivism blir i längden mer humoristisk, oavsiktligt skulle jag tro från deras sida, för ju mer vädret vägrar samarbeta med dessa självutnämnda experter, desto roligare blir det att se deras ansträngningar att anpassa sina modeller till den rådande realiteten. Inte direkt att man blir full i skratt varje gång, men nog drar man ordentligt på smilbanden när den ena grodan om klimatet efter den andra hoppar ur munnarna på dom. Samtidigt blir man rädd och arg över hur dessa får styra och ställa med våra resurser, nästan helt oemotsagda inom etablissemanget.

Sån tur då att vi alltid kan göra narr av deras åsikter och visa världen hur omöjliga dom egentligen är. Allt prat om att vindmöllor och solenergi ska kunna ersätta gas, olja och atomkraft idag är så tragikomiskt att man baxnar varje gång man hör dom gå igång om det. Men fan i mej om jag kommer att följa ett enda av deras beslut i framtiden. Det räcker med de som redan lagts på oss, bland annat i form av skatter på koldioxid, denna naturliga gas som alltid har funnits i atmosfären. Allt för att få tjäna pengar och få prestige.

Alltmedan resten av världen antingen inte bryr sej eller ler i mjugg åt allt detta. Huvudvärken i form av sämre ekonomi och fler krig som en följd av deras eventuella beslut kommer sen. Det viktiga nu är att vi får hoppas att mötet i Warszawa slutar i besvikelse för alarmisterna så vi inte får fler pålagor och bestämmelser som i slutändan kan bli förödande för miljön, ekonomin och allt annat som hittills har fungerat någorlunda enligt naturlagarna. Att de inte ger sej är en annan femma. De kommer att fortsätta sitt arbete med att förbättra sin egen situation och position, till men för resten av världen..."Vi kan faktiskt säga säkert att INGEN storm beror på global uppvärmning"

Fotohörnan: Blommor från sommaren
De här bilderna tog jag i somras på en kvinna som plockade blommor på en äng mitt i stan. Bilar, cyklar och andra fordon susade förbi medan gångtrafikanter mer strosade förbi. Vem hon är vet jag inte, men det fascinerade mej att se henne plocka så många blommor. Hon letade noga ut vilka blommor hon skulle ha. Gissa vid vilken tid dessa foton togs? Just det, midsommar. Undras vem hon drömde om?"Sch, lampan sover"

Populära inlägg