torsdag 3 januari 2013

Dumheter världen över

Vem som än sa att den mänskliga dumheten inte visste några gränser har verkligen rätt, så rätt. Efter varje idiot som skjuter folk i USA beväpnar alla andra idioter i det landet sej ännu mer och alla blir lika förvånade varje gång nästa skjutdåd äger rum. På tal om idioter med vapen så sker det även här i Europa, i Schweiz den här gången. Det skjuts även hej vilt i Sverige. I mina gamla hemtrakter, Tynnered söder om Göteborg, sköts en ung kille natten som gick. Vapen i sej är inget farligt. Det är när idioter, fyllon och mindre nogräknade personer får tag i dom som det blir farligt.

Rädsla för med sej en speciellt sorts dumhet. Man ser faror och skräckscenarier överallt därför att man bara ser till sej själv och ens egna perspektiv. Att det går bättre successivt för oss allihop ser man inte. Man ser bara farhågorna och de mörka molnen. För visst finns de där, de där tråkmånsarna som är ännu mer egocentriska och räddhågsna än de vanliga pessimisterna, de som hela tiden vill göra invandringen eller klimatdravlet eller globaliseringen till en stor valfråga när ingen av dessa frågor egentligen är nåt annat än bagateller, på sin höjd nåt som likt en fluga irriterar en när man vill sova. Alla dessa grupperingar, och många därtill, ser inte helheten. De ser inte hur bra det kan bli om vi bara tänker positivt.

Nu kommer nog proponenter för endera frågan att bluddra nåt om att jag själv inte ser helheten eller bara kommer med dumheter. Jag tänker låta dom hållas för jag brukar sällan få konstruktiv kritik när jag skriver här från meningsmotståndare. Så elak är jag att jag säger detta om mina meningsmotståndare. Få är de gånger som jag verkligen fått kritik som betytt något och som jag kunnat ta till mej. Det finns inga sanningar inom de områden jag valt att göra narr av i stycket före, bara åsikter.

Jag trodde inte jag skulle behöva göra två "Dumheter världen över" på raken men jag kände att jag behövde skriva av mej efter att ha sett morgonens rubriker.
"Suicide fucking bombing, there's a bright idea. Every time there's a bang, the world's a wanker short."

Populära inlägg