måndag 22 april 2013

Get your ass to Mars!

Vill du bort från alltihop, vill du gömma dej nånstans eller önskar du vidga dina vyer? Kanske en resa till Mars kan vara nåt för dej? Ett nederländskt bolag anser sej vara redo att fara iväg med början om tio år. De söker nu fyra personer som ska kunna befolka Mars. Mars-One heter företaget och man kan söka via deras hemsida. Det är ett aber bara; det är en enkelresa. Men om du ändå inte har nåt att leva för och av här på jorden är det bara att åka iväg.

Vad väntar du på?
"Valet av miss universum görs ofta på en höft."

Noterbart från veckan som gått

Jag läser om värdetransportföretaget Panaxia, som konkade i höstas. Dess ägare kan åka i fängelse för förskingring om det vill sej illa för dom. Ironin är den att ett värdetransportbolag har i uppdrag att skydda pengar från rånare och nu kan Panaxias ägare hamna tillsammans med just såna rånare. Om det vill sej illa förstås.

Knasbollar har hängt upp nazistflaggan i den kommunala flaggstången i Ljungby. Knasbollar kallar jag dom därför att de som gjort det inte verkar bry sej om hur andra reagerar inför denna felaktiga symbol. Nazisterna vände på hakkorset så det pekar åt ett helt annat håll än det brukar göra, och satte in den i en flagga tillsammans med en blodröd färg. Hakkorset är en symbol för den återkommande solen men nazisterna förstörde det. Därmed har denna symbol stigmatiserats för all framtid i Europa, Amerika och västra Asien. Synd för det är en stilren och enkel symbol att förstå. I Europa blev det ofta förr i tiden jämförd med ett hjulkors eftersom det egentligen är en variant av detta kors, som också kallas solkors.

Ännu fler stollar i farten. Den här gången verkar det som om ett gäng galningar som stannade sina bilar på Essingeleden och började slåss. Det är vad framgått av polisrapporterna. Vad som än hände är det nog ett tecken på att en del människor lever ett för tråkigt liv.

Bostonbombningarna i all "ära", det är ändå fabriksexplosionen i Texas, USA, och jordbävningen i Kina jag känner mest för. I det första fallet verkar det handla om nån form av slarv och i det andra om en naturkatastrof. Missförstå mej inte, jag vill inte göra ner det som hände i Boston på nåt vis men det internationella mediauppbådet kring Kina och Texas har inte direkt varit av den storlek som terrordådet i Boston fått. Terrordåd är nåt som vissa använder sej av för att tvinga sej på vanligt folk och skrämma dom till tystnad eller underkastelse på ett eller annat vis. Slarv är ändå egentligen värre eftersom olika faktorer bidrar till att skapa nåt som skrämmer folk. Naturen rår vi inte på, vad som än sägs."Att vara slav under rädslan är det värsta slaveriet"

Populära inlägg