onsdag 22 augusti 2012

Jesus - som den apa han verkligen var

En välmenande kvinna med en klåpares kunskaper, en gammal målning föreställande Jesus (som västvärlden tänker sej honom) och en ganska lusig idé ger världen ett gott skratt. Beskrivningen hårig apa stämmer verkligen in här, inte bara för att det ser ut som en makak utan även för att Jesus var en apa. Det är du också liksom jag är. Vi är apor som utvecklats åt ett visst håll visavi resten av apsläktet. Kvinnan ville väl få fram den inre apan i Jesus. Eller så var Jesus från framtiden...

"Jesus loves you. A nice thing to hear in a church. 
A scary thing to hear in a Mexican prison."

Björkö sommarland


Att något funnits på Björkö finns det inget tvivel om men att det skulle vara Ansgars Birka är minst sagt tveksamt. Var är kyrkan, var är spåren av kristna begravningar, varför verkar icke-nordiska begravningar vara vanligast här? Ändå fortsätter Uppsalaskolan sitt propagandaarbete med syftet att få Björkö att verka som varande den plats till vilken Ansgar kom år 829. Räcker det inte med att själva platsen i sej är en väldigt intressant utgrävningsplats?

Mer utförlig kritik finns att läsa här. Fler tankegångar kring det utomnordiska (inte utomjordiska!) här."Jag har slutat fly från verkligheten. Den hittar mej i alla fall"

Populära inlägg