måndag 30 maj 2011

Kristi flygare på torsdag, vem €%#"€@$∞ bryr sej?

Inte jag i alla fall. En sekvens i en (!) av de fyra godkända evangelierna, Lukas om jag inte missminner mej, nämner att Jesus for till väders precis som Elia före honom. Rena rama nyset om ni frågar mej eftersom de första flygande farkosterna drivna av motorkraft först äntrade lufthavet på 1900-talet. En farkost kapabel att lyfta med en människa för flera tusen år sen är rimligtvis orimlig. Om de nu inte förstås hade nyttjat en av den tidens stora droger, hasch.

En annan av evangelisterna skriver endast att Jesus försvann från dom. De andra två nämner bara att han gick sin väg och kom aldrig åter. Andra källor (vilka inkluderar koranen, några icke godkända evangelier och vissa kritiker av kristendomen från tiden då det begav sej) till kunskap om denne man, vars historicitet är omdebatterad till tusen, nämner att han dog i hög ålder. Så var det med den saken. Ska vi tro på en haschrökande evangelist som tydligen inte ens var med när Jesus "försvann" eller andra källor som inte har något skäl att tala gott om Jesus och hans liv? Om nu en man som Jesus har existerat (jag har tidigare i den här bloggen skrivit en kortare essä om vem Jesus kan ha varit egentligen, bara att söka på förra årets inlägg) tror jag inte han flög i luften som om han for iväg på ett rymdskepp.

Men lek religiösa ni andra om ni vill. Ni har ju i alla fall sett till att en annan är ledig på torsdag, hehe! Nu väntar jag bara på att också "helvetesmannen" ska skriva nåt om denna period med många helgdagar...

Populära inlägg