fredag 8 juni 2012

Vem fan stör sej på 666?


Robert Löfgren får inte ha 666 på sin motorcykels nummerplåt "för det kan väcka anstöt hos någon". Men halledudane då! Ska vi verkligen vika oss för varenda en som möjligtvis kan bli förolämpad eller skrämd av något är det lika bra vi lägger ner all sorts verksamhet direkt och dör på fläcken. 666 är ett tal som man får om man läser bibelns uppenbarelsebok, ni vet den där boken med alla så kallade förutsägelser. Det handlar om odjurets tal och sägs syfta på de kristnas uppfattning av kejsar Nero. Vad säger Transportstyrelsen om att en del hävdar att man räknade fel i den boken och att det istället ska vara talet 616 vilket är kejsar Caligula? Ska vi förbjuda folk att ha det talet på sina hojar och bilar också?

Väx upp nån gång! Inse att bibeln och alla andra religiösa texter är påhitt och överdrifter som inte gäller längre. Läs dom gärna och ta till er det som låter fint men låt det inte gå ut över alla andra.
"Det är inte visdom, utan myndigheter, som stiftar lagar."

Svammel i våra medier

Tecknad av Josh.

Är det inte dokusåpor och annat fjanteri får vi oss pseudovetenskap till livs i medierna. Därtill rena lögnerna i sifferform. Precis som Lars Kamël påpekar stämmer inte siffrorna våra "kära" tidningar upprapar från TT, som säkerligen fått dom från nån som kallar sej forskare bara för att han/hon/den/det har fått ett diplom från nåt institut nära anslutet till nån miljörörelse med rötterna i ekofascismen. Till råga på allt ska detta dravel publiceras i Nature, en tidskrift som ända tills nu har varit en bastion för äkta vetenskap.

Men i och med klimatbluffens intåg på den vetenskapliga scenen har även den tidningen intagits av politiskt motiverade människor som utnyttjar vetenskapen för sina egna ändamål och de har lyckats med sina trick; halvlögner, listigt omformulerade  förvrängningar av fakta och statistik som bygger på noga utvalda fakta där man plockat bort det som inte stämmer överens med den rådande synen på jorden och dess tillstånd. För sanningen är den att jorden inte alls är så uppodlad och uppbyggd som påstås. Det är 43 % av all mark vi människor bebor som är uppodlad och bebyggd och det är en förvånansvärt liten del av den totala landytan, som uppgår till 150 miljoner kvadratkilometer. Att vi sen inte behöver förstöra den är en annan sak. Det viktiga här är att hålla sej till fakta, vilket forskarna inte har gjort.

Bara för att man kallar det man gör för forskning innebär det inte att det är vetenskapligt underbyggt. Man ska ALLTID, alltid utgå ifrån att det man vill bevisa är fel. I och med att man försöker hitta motsatsförhållanden till sin tankegång har man tagit ett stort steg framåt i sin utveckling som forskare. Man behöver inte ens hitta lösningen på sitt problem för äkta vetenskap sysslar inte enbart med lösningar utan det viktiga är att man har en presentation som håller tätt för alla attacker från kolleger och fiender. Så länge det finns läckor och hål i ens hypoteser är det inte vetenskapligt hållbart.

Som alltid, den enda kollaps som är förestående är den våra medier snart drabbas av. Den där journalisterna upptäcker att verkligheten inte är den som beskrevs av Paul Ehrlich och andra pajasar.

Kan för övrigt tipsa om en blogg med underbara miljö- och klimatrelaterade teckningar. Fenbeagle heter den. Kolla upp den för den är kul!
"Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem."

Populära inlägg