tisdag 28 juli 2009

Alarmisterna kan dra nåt gammalt över sej


Det här är den tråkiga sanningen serverad i svart text mot vit bakgrund med diverse annonser och andra artiklar omkring sej. Sanningen om klimatet är så tråkig att man bara vill lägga sej ner och sova. Så alarmisterna kan dra nåt gammalt över sej och ta en lur tills det kommer nåt nytt att oroas över.

Politiker bör helst hålla tyst

Varje gång en politiker yttrar sej i sakfrågor, vad det än är och t o m om de skulle ha kunskaper i ämnet, hoppar minst en groda ut ur munnen på honom eller henne. Nu har en gigantisk groda hoppat ur moderaten Finn Bengtsson, som i en debattartikel i SVD titulerar sej överläkare vid sidan av sin hobby som politiker (politiker är inget yrke och politik är inget jobb). Grodan består i att han vill att forskningsrön inom medicin inte bör få komma till allmänhetens kännedom, mestadels för att han anser att såna rön är för viktiga för att bli populistiskt behandlade.

Jag gissar att han tänker på såna här opinionsbildare: Annika Dahlqvist och Kostdoktorn vars bloggar ju handlar om diskussioner kring de senaste rönen inom dieter och hälsa. Att såna rön, som är stick i stäv med Livsmedelsverkets råd, får förekomma ute i det fria gillar inte Finn Bengtsson som i bästa diktatorsstil vill hålla diskussionen bakom lås och bom inom medicinvetenskapens värld.

Om nu herr överläkaren anser att det är så farligt att vanligt folk ska få ta del av de senaste rönen kan han väl flytta till nåt land där censuren på detta område existerar eller hålla käften!

För övrigt kan meddelas att det verkar som om margarinlobbyn är rätt desperat nu eftersom såna här väldigt friserade undersökningar dras fram från de stenar de legat under en längre tid. Att det rör sej om doktorerade resultat råder det ju inget tvivel om. Läs bara här hur det blir när man granskar den närmare. Inte mycket som återstår av de "häpnadsväckande" resultaten efter Kostdoktorns granskning.

Dumheter i vår vardag (del två)

Blev uppmärksammad på detta tokeri genom MacWorlds forum. Med slagord som "porrgård" och "grannarna rasar" samt en fin idyllisk bild på ett barnrum nånstans i trakten försöker Aftonbladet genom sin sensajournalism piska upp en folkstorm mot detta som man anser vara ett syndens näste. Det får nästan samma proportioner som under häxförföljelserna under 1600-talet. Det är samma uttryck nu som då: "Det är ingen som egentligen vet vad som händer där uppe", och då syftar man på den herrgård som sen några år ägs av en norska. Ursprunget är en artikel i Nerikes Allehanda med samma tydliga puritanska tendens.

Vad är det för fel på lite sexlekar, om det nu är sånt som äger rum där? Vad för skada lider barn av att veta att sånt existerar? Man är inte nån sämre människa för det finns lite S/M i ens liv. Nu har jag inte provat på sånt och tänker inte göra det heller men låt dom hålla på med sitt. Det ger i alla fall fnittriga ungar nåt att ha kul åt. Pryda vuxna ska hålla käft!

Populära inlägg