måndag 13 december 2010

Vår tokiga värld


Få se nu, vad ska man reta upp sej på idag? Bombdådet i Stockholm känns redan överspelat. Det är bara övervakningsivrare, galningar, främlingsfientliga och sensationslystna som fortfarande håller låda kring det. Det får väl finnas kvar i nyheterna ett tag till men snart måste det bort. Det finns mer intressanta saker i världen just nu.

Kalkonmötet i Cancún, som irritationsmomentet Marita Ulvskog verkar gilla, är också överspelat. Ingen bryr sej längre om klimatet, knappt ens tillskyndarna av AGW-hypotesen själva.

Aftonbladet utlovar vit jul i hela landet. Det var ju snällt av dom. Men de frågade ju inte Väder-Pär. Vad har han att säga om saken? Han kanske har en avvikande åsikt, AGW-are som han är.

Geminiderna är på tapeten, eller snarare på natthimlen. Titta upp i natt kring konstellationen Tvillingarna så kanske du kan se några fina streck som snabbt dyker upp på himlen och försvinner. Att detta inte får större uppmärksamhet får väl skyllas på att många människor ogillar logik, vetande och kunskap. De vill hellre ha rädsla, sensationer och extremism som diskussionsämnen.

Men man kan reta sej på mycket. I vår mycket tokiga värld finns det mycket fina saker och många dumma saker. Låt klantskallarna göra sitt på sitt håll så slipper vi normala ha med dom att göra.

Populära inlägg