lördag 21 juni 2008

Om konsten att be någon dra åt helvete

Om jag förstått dagens artikel i DN (21/6 -08) rätt så tycker inte Centerpartiets kommunikationschef att en blogg där en journalist uttrycker sin privata åsikt är en speciellt bra idé. Åtminstone inte om journalisten ifråga ber ett antal centerpartister att dra åt helvete för att de röstade ja i omröstningen om FRA-lagen. Sen försökte uppenbarligen kommunikationschefen få journalisten skild från sin anställning vid Strix, nåt som förnekas av Centern.

Jag undrar här vem av dessa som är bäst på att be den andre att dra åt helvete. Journalisten använde ordet rakt ut, medan Centerns kommunikationschef tog omvägen via journalistens arbetsgivare. Det som det handlar om här är vissa människors oförmåga att skilja på privata åsikter och professionellt arbete. I sitt yrke tror jag inte att journalisten hade sagt så här. Men jag undrar om Centern förstår det.

En bild med två fel

Jag såg den här bilden för en stund sen och betraktade den en stund. Nån Sherlock Holmes är jag inte men det tog mej inte lång stund att hitta de två felen som gör den bilden så oerhört rolig. Nån som kan se vilka felen är? Om nån kan se fler fel än de jag hittills har sett så är ni välkomna att tala om dessa för mej. De fel jag hittat talar jag om under bilden.Fel 1: Titta på checken i killens händer. Titta på bilen till vänster i bild. Han reflekteras där men checken är en vampyr för den syns inte i reflektionen.

Fel 2: Kolla själva checken. Notera stavningen av det engelska ordet för hundra. Här stavas det helt uppåt väggarna fel. Det ska vara hundred.

Populära inlägg