lördag 12 september 2009

Nåt att bita i för våra kära alarmister

Om man får tro det som skrivs i den här artikeln, och det gör jag, är vår kunskap om fysik väldigt begränsad. Solen överför energi till vår planet genom magnetosfären på ett hittills okänt vis. Forskningen, utförd vid UCLA i USA, verkar tyda på att solvinden för med sej energi som tycks värma upp vår planet. Vi får helt överväga om det vi hittills vet om fysiken verkligen är allt. Det finns uppenbarligen mycket att upptäcka där ute.

En av kommentarerna till artikeln innehåller följande tänkvärda spörsmål som bör undersökas:

1. Enorma sandstormar på Mars, trots att den planeten endast har 1% av vår atmosfär
2. Saturus relativt heta nordpol, trots att den varit i skugga de senaste 15 åren
3. varför är vindhastigheterna så höga på de stora planeterna där det är mycket kallare än på jorden och många ämnen som på vår planet finns i gasform endast finns i flytande form?
4. blixtar på Venus trots att temperaturen där är ca 500 grader. Moln av den typ som förhärskar där tillåter normalt inte blixtar. Ändå finns de där...

Dessutom kan tilläggas att samtidigt som genomsnittstemperaturen stigit på jorden har den gjort det även på Mars och Jupiter. Den sjunker nu på jorden, snart bör vi veta om den gjort det på de andra planeterna.

Det som antyds i Anthony Watts inlägg är att det som följer med solvinden ligger bakom uppvärmningen av jorden och nu när solen är mer inaktiv igen. Det är nåt för de självutnämnda experterna inom klimatområdet att bita i. Speciellt som de skyller på en helt oskyldig del av atmosfären för detta som skett mellan ca 1800 och 2000 och som INTE har med nån islossning i Arktis att göra, det är sommaren i sej som gör så.

Populära inlägg