måndag 8 november 2010

Undersökning visar att amerikaner inte tror på AGW

En opinionsundersökning ordnad av Scientific American, en vetenskaplig tidskrift som tagit ställning för AGW-hypotesen, har fått följande häpnande resultat. I alla fall häpnande för dom. Som skärmbilden nedan visar går resultatet stick i stäv med det önskade siffrorna:

Klicka för större bild.
Att detta förstås inte är representativt för hela den amerikanska befolkningen behöver jag inte säga. Frågan är om det ens är representativt för Scientific Americans läsekrets. Men de fick in svar på sina frågor och de får acceptera dessa svar. Alla siffror finns att se här.

Detta snodde jag från Peter Stilbs inlägg på The Climate Scam. Anthony Watts har förstås också haft med detta.

Hugg ner lite skog i ekofascismens namn


Det ska vara "miljöorganisationer" att se ett problem och sen sätta fingret på ett annat. Nio sådana organisationer samsas om en rapport i vilken de klagar på biobränsle (vilket många gjort hittills utan gehör) och att detta biobränsle är skadligt för klimatet genom utsläpp av växthusgaser. Nu är ju det inte det stora problemet här utan att man skövlar stora landområden för att bereda plats för odling av plantor för biobränsle. Växthusgaser är bra för oss alla och klimatet struntar i sånt. Det är att man skövlar skog till ingen nytta som verkligen är ett gigantiskt problem. Men det är typiskt för ekofascister som vill utnyttja andras områden för att själva få fortsätta sitt välstånd.

Populära inlägg