fredag 2 januari 2009

Helgat vare ditt namn...


Al Gore är vår tids profet, åtminstone bland hans troende. För oss andra är han bara en störande bortblandare av kort. Synd att han ska köra ett sånt race med klimatreligionen för hans åsikter i övrigt är riktigt sunda. Hans fru Tipper hade en ganska farlig politisk åskådning själv i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet när hon ledde en kommission som skulle se över den påstådda satanismen i rockmusiken. Nån som kommer ihåg det?

Det gick ju så långt med hennes skräckpropaganda den gången att rockgruppen Judas Priest hamnade i domstol för en låt som ska ha fått två personer att ta livet av sej. En låt som de själva inte hade skrivit! Så nog kan familjen Gore få till det minsann.

Den fria världens företrädare håller andan

Tänk er de djupa skogarna i Germanien för 2,000 år sen. Cheruskerledaren Arminius har med sina stamfränder och några allierade just slaktat tre romerska legioner i ett bakhåll i en skog. På gatorna i Rom, världens huvudstad, tisslas och tasslas det om hur hemska germanerna är och så fort en sådan dyker upp längs en gata viker folk undan. I romarnas ögon är det som hänt ca 100 mil norrut en terroristaktion, ett dåd som bara måste bestraffas på hårdast möjliga vis. T om kejsar Augustus blir deprimerad och skriker ut sin vånda i ett hätskt utfall mot den befälhavare som lett legionerna. Året är 9 e Kr och Rom har just förlorat sitt största slag på 200 år. 20,000 man har brutalt slaktats av germanerna.

Här gick man och trodde att germanerna var ett underlägset folk som man lätt skulle kunna tygla och betvinga. Det hade ju gått så lätt med galler, illyrier och afrikaner. Nu måste hårda lagar införas som tvingar folket att vara mer lydigt och uppmärksamt på allt som är främmande och kan uppfattas som samhällsomstörtande. Germaner som bott i Rom sedan generationer blir utslängda, germanska slavar tvingas bort från staden, folk uppmanas att inte ha med germaner att göra och deras religion brännmärks. I slutändan blir även romarnas egen frihet naggad i kanten då lagar som förbjuder vissa folksamlingars storlek. Folk övervakar och övervakas som aldrig förr.

Spola nu fram 2,000 år till 2001. En organisation ledd av saudiern Osama bin Laden har lyckats tilldela USA, världens ledande nation, det värsta slaget sen 1941. På en timme har man sänt tre flygplan rätt in i nationens två viktigaste symboler, World Trade Center och Pentagon, med 3,000 döda som följd. USA är i chock men när man hämtar sej står det klart att nu måste hämnden komma snabbt. Genast är araber och muslimer den stora fienden.

Här gick man och trodde att araberna var ett underlägset folk som man lätt skulle kunna tygla och betvinga. Det hade ju gått så lätt med japaner, européer och afrikaner. Nu måste hårda lagar införas som tvingar folket att vara mer lydigt och uppmärksamt på allt som är främmande och kan uppfattas som samhällsomstörtande. Araber som bott i USA sen länge trakasseras och en del tvingas t o m flytta. I slutändan har även andra amerikaner fått uppleva restriktioner i sin frihet. Folk övervakar och övervakas som aldrig förr.

Det är två historiska paralleller som båda fick till följd att folk i utkanten av ens egen civilisation misstänkliggjordes samt att hårdare lagar infördes i de länder som Bush ansåg bara måste följa i hans ledband. På nån vänster är fildelningsdebatten ett offer för denna historiska parallell för den kommer så väldigt lägligt precis när terrordåden mot USA ägde rum 2001.

Nu håller alla fria människor andan. Ska FRA bli början på nåt nytt, ett angivarsamhälle eller är det ett tecken på att vår civilisation är på väg att gå under som det så sakteliga gjorde för romarna. Det var en lång utdragen kamp på ca 500 år från år 9 men slutet kom och småstater ersatte de stora. Med den nya föreslagna datalagringslagen kan denna dödskamp komma att förlängas ytterligare. Men jag är inte pessimistisk. Efter en kollaps kommer alltid nåt nytt så småningom, nåt som blir bättre. Lite pina har inte dödat mänskligheten, det är stagnation som är vår fiende.

Gott nytt väderår!

Vädret har börjat kallt och rätt så vindstilla. Förra året började betydligt varmare och våldsammare. Sen lugnade det ner sej, snön kom och det blev kallare. Våren kom sent och var betydligt regnigare än tidigare år. Sommaren var svalare än vanligt och hösten var bister. Då talar jag enbart om det vädret jag såg från min horisont. Jag anser nämligen att det är fel att se till hela jorden om man ska titta efter vad för temperatur det är här där jag bor. Vad det är för temperatur i Tjotahejti bryr jag mej inte om, även om det finns nåt som kallas kaosteorin. 2008 års väder var således inte annorlunda än något annat år, ändå har SVD mage att kalla det för ett extremt år. Detta har Skeptikern på bloggen Klimatbluffen tagit fasta på med frågan "Vad är normalt väder?" Saken är nog så illa att ett normalt väder är oförutsägbart, att ju mer vi undersöker vädrets mekanismer, desto mindre förstår vi. Bäst är nog att bara låta det hända. Klimatismen är ett faktum, mina vänner!

Andra ämnen att ta upp:

FRA-lagen har nu kommit igång. Ännu är det för tidigt att få fram nåt speciellt om vad som kan bli konsekvenserna av denna övervakning. Vi får väl se när Sverige blir fällt i internationell instans för denna lag.

Just i detta nu lyssnar jag på musik som jag hittat via nätet. Jag hade aldrig hittat den i en skivaffär. Jag minns dessa långa år på 90-talet när jag hade hört nån obskyr låt på radion och försökte hitta den i affären och fick till svar att "den nog inte finns tillgänglig längre". Tacka vet jag fildelning. Med den slipper jag höra dessa nya hemska låtar med sockersöta idioter som bolagen tagit fram.

Populära inlägg