tisdag 30 december 2008

Stollarnas julafton

Microsoft har ansökt om ett patent som kan leda till att vi i framtiden bara betalar för det vi använder. Citat från IDGs artikel: "Det amerikanska patentverket mottog i förra veckan en patentansökan med namnet Metered Pay-As-You-Go Computing Experience. Den lämnades in av Microsoft och handlar om en ny betalningsmodell för datorer.

Microsoft anser att många i dag köper datorer vars kapacitet inte utnyttjas till fullo, och att det därför vore bättre att istället införa en modell som gör att användarna bara betalar för den kapacitet som faktiskt används."

Det märks att folket på Microsoft börjar bli desperata. Att låsa folks datorer så här kan betyda att man känner flåset från Apple och tillverkarna av diverse Linux-distron. Det kan också betyda att man vill ge myndigheterna en möjlighet att komma in i folks datorer på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

"I modellen ingår också ett system som låser datorn till exempelvis en viss internetleverantör på samma sätt som mobiltelefoner är låsta till olika operatörer." Den här meningen irriterar och skrämmer mej på samma gång. För då får vi samma situation som med just mobiltelefonerna där operatörerna bestämmer hur man ska använda sin dator. Företagen och myndigheterna tycker verkligen inte om att vi vanligt folk börjar ta för oss av information och kan manipulera den som VI vill. Det går ju inte för sej att vanligt folk får fördelar gentemot dom! Alltså måste vi styras. Detta är ett av sätten som man vill styra oss på.

Populära inlägg