söndag 17 juni 2012

Bildsöndag

Dagen till ära tar jag med lite blandade bilder, bland annat en där batteriet i kameran var på väg att ta slut vilket syns i bildens högerkant. Den bilden är från Brennerpasset mellan Österrike och Italien i maj 1990. Bilden ovan den är också från maj 1990, från den lilla österrikiska byn Hopfgarten (Humlegården), närmare bestämt från berget ovanför byn, Hohe Salve. Tredje bilden är från i år, från en solnedgång jag upplevde härom kvällen. Sista bilden är från Uppsala 1994."Alway have
always will"

Naturskyddsföreningens Svante Axelsson svamlar igen - denna gång om atomkraften

Den enda sortens vindmölla jag tycker om

Nu tänker jag skriva lite åt samma håll som Lars Kamël brukar skriva, även om det i slutändan ändå blir mitt eget sätt att skriva. Anledningen är att Naturskyddsföreningens ordförande, Svante Axelsson, har svamlat än en gång och man behöver verkligen inte Vetenskapsbloggens expertis för att se att Axelsson är ute och cyklar på hal is - för att kombinera två talesätt.

Det är sorgligt att sånt här faktavrängande hela tiden får utrymme på tidningarnas opinionssidor med skumma åsiktsundersökningar som stöd och statistik som inte skulle hålla för en granskning utförd av en piraya. Axelsson talar om att svensk atomkraft är i dåligt skick. Det är ju hans gelikars fel att den är det och ändå ger den mycket mer och bättre el för pengarna än alla vindmöllor (fågelmördare!) tillsammans. Ska bli intressant att läsa replikerna från antingen Lars Kamël eller Jonny Fagerström.
"Det finns inget värre än aktiv dumhet"

Populära inlägg