tisdag 25 januari 2011

Mer om Peter Sissons kritik mot sin fd arbetsgivare BBC

Peter Sissons

I mitt inlägg "Myten om den fria televisionen" tog jag upp ett exempel från BBC där en fd anställd, Peter Sissons, i sina memoarer gick till attack mot jätteorganisationen. Nu framkommer mer om hans kritik, bl a går han till storms mot BBCs syn på klimatdebatten. Han själv började forska i saken och när han kom fram till samma konklusioner som många andra gjort, alltså att det finns starka skäl att tvivla på vissa av forskarnas resultat, blev han närmast utfrusen på bolaget. Hela propagandaapparaten gick igång för att få folk att tro på klimathotet.

En koppling till genusdravlet finns också i hans memoarer där han säger att BBC är lika elak som organisation mot män som mot kvinnor. Det skulle som jag skrev i mitt förra inlägg i det här ämnet vara intressant att veta hur det står till med situationen på SVT. Nån som vet?

Kylan kommer tillbaka

Vi har haft en kortare tids respit från kylan nu sen strax efter nyår med vissa dagar över nollan. Men om jag får rätt i min egen tolkning av hur molnen rör sej (jag tittar på dom och känner efter hur vinden går) kommer det bli kallare igen. Märk väl att jag inte har någon satellit eller något annat till mitt förfogande. Jag går enbart på det jag ser från min egen horisont. Jag får ju hjälp av att kolla TV-nyheternas väderrapporter för då ser man lite mer detaljerat hur låg- och högtrycken rör sej. DN återger idag det som forskare i USA har talat om, nämligen att NAO "vänder" igen, åt vårt håll. Kylan är på väg att lamslå USA och snart kommer den tillbaka till Europa också.

Nu är det inte rejäl kyla jag har tänkt mej när jag har sett molnen dra bort och röra sej åt öster, lite åt sydost för att vara exakt, men det verkar som om så ska ske ändå. Riktigt så kallt som i USA blir det nog inte men kanske mellan -5 och -10 på sina håll. I skrivande stund är himlen över mej klar och luften går mot söder, alltså blir det kallt.

Ett litet sidospår. Ordet vinter kommer av ett germanskt ord som betyder vit. Med detta menas att det är vinter först när marken är täckt av snö och att denna snö dominerar landskapet. SMHI har en mer vidlyftig tolkning där temperaturen ska vara under nollan minst fem dygn i sträck. Det behöver alltså inte vara snö på marken med deras tolkning. Det gör den dock inte mer vetenskaplig än ursprungsbetydelsen, bara mer lätthanterlig för deras mätningar. Enligt det ursprungliga sättet att se på vintern har vi här i Malung haft kontinuerlig vinter sen 9 november då den första heltäckande snön föll. Den har legat där sen dess. Hur ligger det till med snötäcket på andra orter? Hur länge har det legat hos er?

Om Pär Nuder inte vill, varför då tvinga in honom i debatten?

Pär Nuder har sagt nej på ett sätt som Göran Persson aldrig gjorde innan han till slut svarade ja. Dessutom säger Nuder att han inte tänker kandidera. Varför skriker då en del tidningar ut sitt stöd för honom? Aftonbladet är förvånansvärt tyst i frågan. Några enstaka artiklar. Kanske håller de andan? En sak är säker, vem de än väljer blir det egentligen en fortsättning på den tråkiga och ensidiga politik Socialdemokraterna fört de senaste 30 åren.

Populära inlägg