måndag 24 juni 2013

Det är midsommarafton idag!

Den 21 juni var det sommarsolståndet och i natt vänder solen åter söderut, mot mörkret. Men det tar tid för inte förrän i slutet av september blir nätterna längre än dagarna. Det är slutet på ett solstånd som är helgdagen ifråga. Att stora delar av Sverige firade midsommar i fredags och lördags beror på att politikernas propaganda har lyckats. Man ville att arbetarna inte skulle vara lediga för mycket på sommaren eftersom det fasta firandet av midsommar hotade deras inkomster i form av skatt. Därför såg man till att göra den närmaste tiden före den verkliga helgen till midsommarhelg. Därmed har man rubbat traditionen som hör ihop med solens position på himlen.
Ales stenar, från hemsida om denna fornlämning."Hope is the thing with feathers
That perches in the soul
And sings the tune without the words
And never stops at all.
"

Ännu ett exempel på miljövännernas rovdrift

Är du fortfarande övertygad om att miljötänkandet som förs fram av våra politiker och tyckare i medierna är det bästa sättet att hjälpa vår miljö och vår natur? Läs och gråt stora tårar, gott folk: Giriga rika afrikaner svälter ut våra bilar.

Rubriken är förstås provokativ av bara helvete. Det handlar om det jag skrivit om tidigare, att stora delar av världens åkermarker används till odling av grödor som ska bli bränsle i våra bilar. Det är ett enormt slöseri med resurser som kunde ha gått till att föda stora delar av världens befolkning. Även om svälten och fattigdomen minskar i världen så sker det långsamt vilket gör att det blir plågsamt för de som lider.

Svälten har vi skapat. Inte så mycket genom utarmning av jordarna eller förstörelse av skogar utan genom att vi inte låter alla människor få tillgång till mat och möjlighet att arbeta på marken som finns. Vi tillåter inte heller att alla människor får tillgång till vatten så det räcker åt alla. Dessa människor som svälter och på annat sätt lider för att de inte får leva var de vill har haft mycket emot sej. Men även i rikare länder lider folk för att biobränsle ska få göras. Att i det läget kräva mat åt världens fattiga ses tydligen som ett hot mot miljötänkandet som råder nu.
Ska det här verkligen behöva gå till biobränsle istället för till mat?
Biobränsle är det mest miljöfarliga vi kan tänka oss. Det kommer att sluka stora delar av våra resurser, såväl mat som ekonomi. De som förordar biobränsle kommer att få ångra sej, verkligen ångra sej. Det värsta är att vi andra också kommer att få ångra oss. Vi är så illa tvungna eftersom vi tvingats in i den här karusellen.

Förresten, Norra ishavet smälter inte för att vi är den främsta orsaken. Det ingår nämligen i en cykel som observerats flera gånger av de som åkt upp till Nordpolen med atomubåtar."Valfrihetens diktatur - du måste välja!"

Populära inlägg