måndag 23 mars 2009

Felstavat engagemang som inte engagerar

Lördagen den 28 mars ska ett evenemang genomföras som enligt organisatören WWF kallas Earth Hour. Det innebär att man under en timme ska släcka alla sina lampor "för klimatets skull". Aftonbladet går på detta förstås men de kan inte stava till engagemanget ens en gång. Se bara bild nedan.Som alltid är det skrattretande att se dessa klimathysteriker och läsa deras faktoider om smältande isar i polarregionerna. Som skeptikern på Klimatbluffen redan påpekat är detta en PR-kupp för att fortsätta ha uppmärksamheten på detta icke-problem. Media, politiker och vissa forskare går hand i hand här och struntar totalt i forskning som visar på att helt andra saker händer i Arktis, som att isarna VÄXER. Hur känns det att sitta i maktinnehavarnas knä, Aftonbladet, DN och alla andra?

Lite fler järnvägsbilder

Här följer lite fler bilder, nu från mina analoga kameror och bilderna är följaktligen inskannade.Så här såg det ut i Skurup i maj 1986. En underhållsvagn, vars faktiska term jag aldrig tycks lära mej, står på ett stickspår vid stationen och vilar upp sej. Det spåret är borta sen länge. Det försvann vid ombyggnaden av stationsområdet 1990 då Pågatågen började rulla här mellan Malmö-Ystad.Samma underhållsvagn, nu framifrån. Lite spårspring blev det förstås, nu blir väl tågfolket galna men det är preskriberat sen länge.

Två dieselelektriska lok av littera T44 drar ett av många godståg som gått på den här banan mellan Ystad och Malmö genom åren. Jag hade förmånen att bo rätt nära järnvägen när jag bodde i Skurup och jag kunde höra T44:ornas GE-motorer på långt håll. För den som aldrig hört dom kan jag säja att de låter som 1000 tvättmaskiner som centrifugerar - samtidigt. Numera är banan elektrifierad och här drar istället RC-lok och andra elektriska lok godstågen.

Populära inlägg