torsdag 25 augusti 2011

Skulle du vilja bli fotad av en sån här kamera?

Det här är min nuvarande kamera, en Nikon Coolpix L14 jag fick i julklapp 2007 av min bror. Den är kapabel för upptill 7 megapixlar i upplösning, vilket dock inte motsvarar den verkliga upplösningen vid utskrift. För att få bra utskrifter krävs nog att skrivaren är satt på högsta kvalitet, annars kommer skavankerna såsom viss oskärpa om man skakar till det mínsta med. Den har varit med om både det ena och det andra och är faktiskt väldigt på en viss typ av foto, nämligen om man fotar från mellan 1-15 meters avstånd. I teorin skulle jag alltså kunna ta många porträttfoton med den.

Problemet är bara att inte alla vill bli fotade. Antingen säger de nej eller viker närmast automatiskt undan när jag tar fram kameran. Jag undrar då i mitt stilla sinne om det beror på kameran eller mej. De gånger jag har haft en systemkamera har ingen sagt nej, snarare har vissa flockats kring mej för att leka linslus. Jag kan inte direkt säga om det är just för att man ser ner på kompaktkameror som gör att vissa inte vill bli fotade. Sen kan man inte komma ifrån att en systemkamera är mycket bättre än en kompaktkamera. Men jag har som jag tidigare skrivit inte råd att köpa en i nuläget.

Är det nån mer som upplever detta problem om de tar fram sin kompaktkamera jämfört med systemkameror? Ger en systemkamera ett mer propert och professionellt intryck?

Populära inlägg