fredag 24 augusti 2012

Han borde ha förutsett det


Graham Bishop var namnet, bluff och båg är hans verksamhet även om det kallas att vara klärvojant. Han har uppträtt i många danska och tyska serier med sin "förmåga" men när frun begärde skilsmässa anade han inget. Istället gick han bärsärkagång mot sina fyraåriga tvillingdöttrar och försökte sen ta sitt eget liv. Kunde han inte anat att hans berömmelse gick ut över familjelivet? Hur var det nu med fjärrsynen?

Till sitt försvar hävdar Bishop att han blivit besatt av en ande som kallar sej Dr. Karl. Denne ska ha fått honom att gå till attack mot barnen när frun ville lämna honom. Ville månne herr ande ha sitt "offer" i fred?

Det är förvånande att så många tror på medier och liknande dravel i vår tid. Visst finns det saker vi inte kan förklara men det innebär inte att vi aldrig kommer kunna förklara dom. Att se in i framtiden eller se saker på stort avstånd kan förklaras med diverse metoder, bland annat genom att det handlar om bluff och båg i en del fall. I andra fall handlar det om lycklig slump. Jag kan dock säga en sak om herr Bishops framtid. Den ser inte ljus ut den närmaste tiden.
"Ett äpple om dagen håller doktorn borta men en vitlök om dagen håller alla människor borta."

Vetenskapshörnan: Kepler 30 är lik vår sol

Tänk att Youtube ska stå för nyhetsförmedlingen av nåt som verkligen betyder nåt. Det var genom Cristina Rad, som kallar sej ZOMGitsCriss på Youtube, jag fick reda på att det finns en stjärna, upptäckt av rymdteleskopet Kepler, kallad Kepler 30. Den är ungefär lika stor som vår sol och har (hittills) 3 upptäckta planeter som visserligen är större än våra planeter men det är deras omloppsbanor som är intressanta. De cirklar nämligen i samma plan, vilket verkar vara ovanligt i de solsystem vi hittills sett. Planeterna i vårt system cirklar just på samma plan (de större åtminstone).

Kepler 30 befinner sej på ca 10,000 ljusårs avstånd så det lär inte bli tal om några visiter precis. Men titta gärna på Cristinas målningar. De är väldigt bra gjorda och hon är oerhört talangfull. Här är hon och tre målningar hon skapat med kunskapen om stjärnan och dess planeter som grund:

När ska svenska tidningar ta upp detta? När vi får kontakt...?"Beviset för att det finns intelligent liv finns i rymden,
är att de inte har kontaktat oss"

Populära inlägg