torsdag 1 juli 2010

Skriver jag sanningen eller är jag bara inte tillräckligt intressant?

Jag är ingen person som direkt söker uppmärksamhet för allt jag gör och skriver. Jag vill inte framhäva mej själv utan vill hellre att det jag skriver ska uppmärksammas för vad det är. Har jag en åsikt om nåt skriver jag om det och då och då hör någon av sej med antingen en neutral kommentar, en rättelse för nåt sakfel eller stavfel eller bara beröm. Nån enstaka gång skriver nån nåt argt eller indignerat om att jag borde lägga huvudet mot rälsen och låta tåget köra över mej. Väldigt konstruktiv kritik faktiskt.

Men väldigt sällan, faktiskt aldrig, är det nån som skriver och tycker diametralt motsatt mot vad jag tycker och tänker. Att man inte håller med mej om precis allt jag skriver om är vanligt men det har ännu inte hänt att någon har sagt att han/hon absolut aldrig kan tänka sej att se världen som jag ser den. Så jag undrar om jag skriver sanningen om diverse saker eller om jag helt enkelt inte är intressant nog att kommentera. För nåt måste väl folk tycka om det jag skriver, vare sej man gillar det eller inte. Inte är väl alla mina läsare såna som håller med mej?

Nåväl, jag fortsätter oförtrutet och hoppas att det åtminstone ska bli nåt skrivet här som kan mynna ut i nåt läsvärt för en större publik. Mina åsikter bör väl vara rätt så bekanta vid det här laget för de som eventuellt läser.

Lite lästips för den som vill fortsätta följa min blogg:

Utrotningen av mammutarna och andra djur som levde under istiden orsakade en global nedkylning enligt en teori. Det torde inte vara speciellt sannolikt med tanke på hur smått allt levande av djurform egentligen är jämfört med jordklotet. Det finns inte tillräckligt många djurformer idag för att kunna påverka vädret så varför skulle det kunna ha hänt för ca 13,000 år sen?

Sen ska uppvärmningen av jordklotet ha orsakats av övergången till jordbruk. Då missar dessa proponenter av denna teori att temperaturen var redan på väg upp när jordbruk första gången dök upp och då i ett område som inte bara var mer gynnsamt för det än det är idag utan även enbart var ett litet, litet område i Mellanöstern. Skulle detta område kunna påverka hela planeten Tellus? Jag tror inte det. De nämner mammutar även här men missar det faktum att de sista kända exemplaren av mammuten levde långt in i historisk tid, långt upp i nordligaste Sibirien.

Här i Sverige verkar tidningarna ha lagt alarmismen kring klimatfrågan åt sidan, förmodligen skrämda av oss bloggare och förgrymmade på de inom IPCC och andra organisationer som gjort bort sej inom frågan. Men så länge alarmisterna håller sej tysta och Greenpeace fortsätter att göra bort sej med sina aktioner riktade åt fel håll så är allt gott och väl.

Populära inlägg