onsdag 4 maj 2011

Jag tvivlar inte...

Jag tvivlar inte på att det var Usama Bin Ladin man dödade härom dagen i Pakistan. Däremot tvivlar jag på att det gick helt rätt till. Så fria tyglar som möjligt är jag också med på när det gäller terrorister men de skulle inte ha gått in för att döda som första alternativ. De skulle ha skadat honom och fört honom med sej levande så att världen fick se honom som den patetiska figur han alltid varit. Sen skulle han ha utsatts för en rättegång.

Inte heller tvivlar jag på att världen blivit en bättre plats att leva i sen några år tillbaka. Levnadsstandarden är högre även om pengarna inte är mer värda, snarare tvärtom. Klimathotet är en bluff, svälthotet är överdrivet, krigshetsarna blir allt färre liksom diktatorerna så nog är vår värld på väg åt rätt håll. Varför mår vi så dåligt då? För det tvivlar jag inte heller på, att vi mår dåligt. Det kan inte bara handla om småkrämpor som inte vill bli bra, småproblem eller brist på jobb. Det verkar vara en allmän känsla av olust och otrygghet, kopplad med en misstro gentemot de som vi satt att styra vårt land, som finns i leden.

Vi HAR det bättre idag. Det gäller bara för oss att inse att småproblemen inte löser sej bara för att vi klagar. Kanske problemet sitter i att vi sätter för stor tilltro till att myndigheter och politiker ska lösa problemen åt oss? Men vi kan bara lösa dom tillsammans. Myndigheter kan endast komma med uppmuntrande ord, ibland knappt ens det. Om vi kan sålla bort sjukdomar, i-landsproblem och liknande så kan vi se vilka de riktiga problemen är. Låt oss arbeta tillsammans istället för att förlita oss på myndigheter och politiker. De skapar problemen men kan inte lösa dom, annat än genom våld som vi nu sett när man dödade en terrorist.

Populära inlägg