torsdag 14 november 2013

Dagens margarin är inte mat!

Livsmedelsverket är "förgrömmat" för att det svenska folket inte äter den sortens fett man förespråkar, den sortens fett som säljs till vrakpriser i butikerna och som ser konstigt ut om man skulle lägga det i stekpanna eller på en macka. Man gillar alltså inte att vanligt folk har börjat äta smör och grädde igen. Så kallade smala produkter, det som får kallas margarin idag, gillas inte. Men faktum är att det borde inte få kallas margarin, än mindre mejeriprodukter. I mina ögon borde det inte få kallas mat heller.

Hård estring av syror från växtoljor är inte vad jag kallar ätbart material. Det kallar jag missbruk, ja rentav våldtäkt, av de plantor som man bygger sina produkter på. Smör ska det vara, och inget annat. Så rättframt uttrycker jag mej nu. Det är i nuläget det mest naturliga vi kan bre på brödskivorna samt steka och baka med, även om jag inte är helt förtjust i att man producerar smöret och grädden i sån stor skala som det görs i nu alla gånger. Men det är ändå mycket bättre än alla "margariner".
Hoppas ingen av dessa mackor har nåt annat än smör. Bild från Kummingården.
Gamla tiders margariner gjordes på riktiga oljor eller på ister med smakämnen från naturen. Kan dagens margariner kunna säga att de är lika naturliga? Det finns en sorts margarin som är bra. Det är en hybrid mellan plantoljor och grädde. Det är Bregott och det torde vara lite mer naturligt. Nu låter jag som en reklampelare för en av Arlas produkter. De må så vara men jag tycker om Bregott. Det finns liknande produkter hos andra, t ex ICA, och förhoppningsvis får de som tillverkar onaturliga produkter för våra mackor stora skälvan snart och börjar göra riktiga mejeriprodukter."I love you like a fat kid loves cake!"

Dumheter världen över

Konsulter alltså. Vad ska vi göra med dom? De slösar ju bara allas pengar. Det är inte bara min uppfattning utan många andra med mej har den åsikten.

Ska man åka i fängelse för att någon har retat sej på ens pianospelande? Det är befängt och rent ut sagt låter det som rena rama vendettan från grannens sida. Mitt råd är att konsertpianisten hyr in en trummis och en smärre ensemble för att spela i sin lägenhet. Då ska nog grannen minsann få höra på "oljud". Det vore nåt i Keith Moons smak...

Google har sett till att YouTube och Google+ numera är samma sak. Inget bra drag alls, Google, inget bra drag alls. De har inte alls samma arbetsfält. Google+ är mer en konkurrent till Facebook och Twitter, medan YouTube är en filmcentral. Att sätta dom tillsammans och sen tvinga alla som vill kommentera att ha ett Google+-konto. Undras vilka konsulter som sa åt dom att göra så här?

Eva Franchell skriver så pennan glöder om tyfoner, global uppvärmning och katastrofer, allt i samma oinitierade röra. Man kan undra hur det kommer sej att hon fått jobbet som krönikör, men det är ju Aftonbluddret. De anställer vem som helst som är villig att hamna på Avigsidan. Det är hemskt det som hänt i Filippinerna, men att skylla en tyfon på mänsklig verksamhet är synnerligen ovetenskapligt och rent ut sagt förolämpande, framför allt som hon vill att vi sluta äta kött. Om vi gör det blir det färre stormar. Snacka om nonsens!"Just for the record, the weather today is calm and sunny, but the air is full of bullshit."

Populära inlägg