söndag 30 december 2012

Snöröjningen är ett skämt, liksom vädret var året 2012

Överallt där jag har bott eller vistats tillfälligt har snöröjningen varit ett skämt. Antingen plogar man så att trottoarerna inte går att gå på eller så plogar man vid fel tillfällen. Vid fel tillfällen är i rusningstrafiken eller när en snöstorm precis börjat. Men det är inte det värsta utan det är hur man plogar som är det värsta. Man märker hur dålig snöröjningen är när ett töväder drar in. För den "snöhinna" man lägger sej vinn om att låta ligga kvar på marken på vissa gator är oftast för tjock vilket leder till att den smälter vid töväder, men inte tillräckligt. Den bildar nu en ishinna som är svår att ta sej fram över.

Det kvittar om man har bra skor eller ej, den snö som blir liggande omvandlas oundvikligen till is eller ett isliknande tillstånd pga friktion från däck, skor, skidor och annat som pressar samman snön. Det är detta som blir till is när tövädret drar in, för att man inte gör nåt när vädret blir varmare. För när denna hinna blir mjukare borde man ta plogarna och skrapa bort den. Men vad gör man? Jo, man antingen låter den vara eller sandar/saltar!!!

Så ursäkta mej för ett dåligt skämt men jag tycker att den kommunala verksamheten är under isen.

Året 2012 är inget remarkabelt år vädermässigt sett. Det är som alla andra år på våra breddgrader. Regn, snö och för lite sol. Det märkliga med årets väder är att det inte varit märkligt. Det har i stort sett följt den mall de senaste 250 årens observationer slagit fast. Denna mall kallar vi för klimat och det har inte förändrats nämnvärt under detta fjärdedels millennium. Den meteorolog som säger annat bör tänka om.

Hoppas ingen lyssnar på Väder-Pär med mer än ett halvt öra i fortsättningen. Det är hans, och andra med honom, verksamhet som är en av orsakerna till att snöröjningen är så dålig nu för tiden. Att den var dålig förr i tiden berodde på att maskinerna var sämre. Men folk samarbetade mer då vilket räddade dom då.

Nu har jag gnällt färdigt för idag. Hoppas att samarbetet folk emellan blir bättre i fortsättningen. Det är kul att se folk skotta och sopa bort snön, ibland är det kul att göra det själv. Men när kommunen stiger in på scenen blir det påfallande ofta goja."Vår sommar är bara en grönmålad vinter"

Dags att stå upp för kärleken mellan människor


Våldtäkter, slagsmål, överfall, rån, smitningar efter trafikolyckor och glåpord och hatinternet. Varför finns det så många rent ut sagt löjligt fega människor i världen? Såna saker som ger oss vuxna ett sånt dåligt rykte och sätter såna dåliga exempel inför barnen.

Det är alldeles för lite beröring, alldeles för få som verkligen träffas öga mot öga, alldeles för få som pratar med varandra, alldeles för många som vänder varandra ryggen i stora delar av världen. Många tror att världen är till för dom och att alla andra bara är i vägen. Snart vågar ingen säga till när fel begås för antingen blir man nedslagen eller åthutad för att nån känner sej kränkt. I det senare fallet verkar det onekligen som om vissa gillar att bli, eller känna sej, kränkta. I det förra fallet finns det alltför många som reagerar med ryggraden.

Det låter kanske flummigt och naivt men jag anser att det är för lite kärlek som visas folk emellan. Det behöver inte vara att folk kysser varandra offentligt eller nåt liknande. Det räcker med att vi ler mer mot varandra, inte snäser av varandra på nätet, inte tror andra om ont så fort de säger nåt. Vi är i grunden bra och trevliga människor allihop.

Hat och missunnsamhet gentemot varandra är inget som får mänskligheten att växa. Däremot får skratt och breda leenden oss att växa som personer. Vi skrattar för lite. Jag menar inte att vi ska skratta åt andra utan med varandra. Tänk om skrattet kunde ersätta allt våld, alla dumma ord som sägs i stundens hetta, alla fördomsfulla saker som sägs och alla alltför snabba konklusioner som dras. Det är nog inte så lätt alla gånger att leva som man lär men man kan alltid försöka, eller hur?"Att hata människor är som att bränna ner sitt hus för att komma åt en råtta"

Populära inlägg