tisdag 20 december 2011

Dags att börja fokusera på RIKTIGT miljöarbete

Nu är det dags att rida in på en av mina käpphästar igen, klimatfrågan. Miljön ska också tas upp. Det är ju miljön som är det viktiga, klimatet är ett svepskäl för att slippa ta itu med miljöarbetet. Det är dags att släppa miljöarbetet löst nu. Med tanke på de senaste dagarnas utveckling i Storbritannien där klimatrealister blivit trakasserade av lagens partiska arm för att leta reda på vem som skulle kunna vara den som släppte materialet bakom Climategate 1 och 2 fritt. Det är kanske dags att på legal väg hemsöka de som skapat klimatdravlet? Tur att det finns folk med humor bland oss realister, eller hur?

Klimatdravlet bör glömmas bort och slängas på historiens skräphög. Istället bör vi gå tillbaka till riktigt miljöarbete. Ni vet, få bort blyet, kvicksilvret, kolet, läkemedlen osv. Ja, jag vet att jag har tjatat om detta förut men det går inte in i skallen på vissa att vi har stora problem som måste tas itu med. Dessa problem är inga bagateller om man nu kunde tro det.

Ett sådant miljöarbete är att befinna sej i naturen, att få uppleva den. Se bergen, se skogarna, se fälten, se haven. Att få ta hand om de problem som skapats i de biotoper som finns på dessa platser. Allt sånt som glöms bort i sammanhanget. Ser man världen som den är kan man lättare förstå den och ta hand om den. De flesta miljövurmare är så flummiga att de bara skanderar "rädda planeten" men blir de "utsatta" för naturen blir de oftast rädda och vet inte hur de ska reagera.

En term som jag läser allt oftare i debatten kring miljö och klimat är vattenmelon. Det betyder att den person som anser sej vara miljökämpe i själva verket har en bakgrund som röd politiker, dvs från den socialistiska sidan. Det stämmer faktiskt till stora delar. Jag har i ett tidigare inlägg anklagat den dåtida kommunistsidan av Europa för att ha underblåst och förstört miljörörelsen eftersom man i Öst på 1970-talet såg miljörörelsen som ett potentiellt hot mot Östs politik. De som blev med i miljörörelsen då som en följd av det fula spel Öst spelade blev ju utan stöd och ideal när kommunismen föll i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Då var det lika bra att fortsätta med charaden inom miljörörelsen. Tänk på det nästa gång ni hör nån journalist på SVT eller TV4 uttala sej om miljön och klimatet. Lyssna på vad de säger och sättet de säger saker på. Inte är det vetenskap de förmedlar. Det är politisk propaganda av värsta 1970-talssort. Samma sak gäller de som skriver i DN, SVD och Aftonbladet.


Det finns rutten frukt också, med brunt innandöme. Äpplen och päron som en gång varit gröna är nu bruna och äckliga. Vad säger det er?


Så låt oss återgå till äkta miljöarbete. Kan vi få politiker och miljönissar att inse att deras sätt att se på världen är fel?"Welcome to hell, our green hell!"

Populära inlägg