torsdag 10 juni 2010

Dumheterna från AGW-sidan fortsätter


Isberg exploderar inte. Det är en fysikalisk omöjlighet, annat än om de blir träffade riktigt hårt av nåt objekt t ex en meteorit och då är de ju själva inte orsaken till explosionen. En sån faktoid har nog uppkommit från berättelser om hur isbergen med ett dån ändrat utseende på en ganska kort tid. Ändå hävdar en organisation som kallar sej Cool Emotion att "deras" isberg gjort just det.  De fick pengar att skapa ett konstverk och ställa detta på ett isberg som just kalvat från Grönland. Komplett med GPS-sändare och allt. Men efter några veckor var konstverket borta och de hävdar nu att den globala uppvärmningen fått isberget att explodera och smälta katastrofalt snabbt.

De har uppenbarligen aldrig fått lära sej att is tumlar runt när det fått en viss övervikt på ena sidan, oftast pga att vattnet eroderat en sida av isberget så ny jämvikt måste uppnås. Se filmen ovan. Med stor säkerhet ligger "konstverket" på havets botten nånstans utanför Grönland. Granskar man bilden nedan där konstverket syns på toppen ser man faktiskt att isberget är på väg att tippa över. Det är bara en fråga om när det ska ske.

Jag undrar när de som gått på AGW-myten ska lära sej att granska ALLA fakta. Vi kritiker är i alla fall skeptiska och kan tänka själva. Så gör det, tänk!

Komet på gång

McNaught C/9000 R1, Foto Michael Jaeger
Håll ögonen på en ny himlakropp som kommer att vara synlig i norr runt sommarsolståndet. Det är kometen McNaught C/ 9000 R1 som kommer att passera på mindre än en AE:s avstånd.  1 AE (astronomisk enhet) är avståndet mellan vår planet och solen. Om vädret är perfekt under nätterna kring den 21 juni är det bara att följa följande råd som Aftonbladet återger:

Så ser du kometen:
1) Syns bäst i södra Sveriges landsbygd långt bort från stadens ljusföroreningar.
2) Titta mot norra horisonten vid midnatt 21 juni.
3) Ta sikte på den ljusstarka stjärnan Capella. Norr om den syns kometen.

 Sen är det bara att hoppas att amatörastronomer får bra bilder, kanske som den ovan. Mer info om kometens bana genom vårt grannskap kan laddas hem här. Kometen är för övrigt uppkallad efter sin upptäckare, Robert McNaught.

Blanda inte ihop skeptiker med förnekare!


Maggie återger en artikel i tidningen New Scientist där man klumpar ihop de som förnekar evolutionen och kritiker av vaccineringar med skeptiker i största allmänhet, dock är undermeningen klar: det är skeptiker av AGW-teorin som är måltavlan. När de som skrivit artikeln gör så gör de detta av en enda anledning, nämligen att få en högre moralisk grund i debatten och kunna fortsätta vara på offensiven visavi sina kritiker. Det handlar inte om att ha rätt utan om att kunna säga att motståndarsidan har fel på alla sätt och vis. Det viktigaste är inte sanningen utan att "de andra" inte har nåt vettigt att komma med.

Det är ur psykologisk synvinkel ganska intressant att dessa blinda möss, för de uppför sej verkligen som sådana, far runt efter kritiker och skeptiker för att kunna få tyst på dom. Det ingår i den psykologiska profil som jag rent amatörmässigt ställde på de som blint tror på AGW-teorin förra året. Fortfarande är det megalomani som gäller. OK, man ska väl inte vara skeptiskt inställd till precis allt för då blir inget gjort men när det gäller vädret och klimatfrågan finns det inget annat än skepticism som gäller, i alla fall när de som skrivit en artikel kommer med påståenden som måste kunna utstå en kritisk granskning, inte bara av kolleger utan även av helt oberoende undersökare.

OK, mina kära AGW-anhängare, ge mej ett enda exempel på en äkta klimatskeptiker som också är kreationist. Ska bli intressant att se om ni hittar någon.

Populära inlägg