måndag 1 december 2014

December...

Tänkte bara inleda min del av denna månad med att säga att jag inte direkt är nån supporter av kyla. Jag gillar inte heller snön när den faller. Det går an när den väl ligger på marken, då är den riktigt vacker att se på och fota, men det är så lagom kul efter ett tag när den blivit nedtrampad och den förvandlats till slask och liknande smörja.

Nej, tacka vet jag sommaren och den tidiga hösten. Allt utom slask förresten är bra för min själ. Det enda som är riktigt bra med vintern är när det är stjärnklart och man kan se hela stjärnmenageriet. Hittills har det inte varit speciellt bra tider för stjärnskådande. Molnen har lagt sej över hela Europa i stort sett och varit i vägen för astronomer, amatörer så väl som professionella.
Bild jag tog på Orion för ca två år sen. Orion var enligt den grekiska myten en jägare som jagade efter Plejaderna, sju systrar. Zeus placerade dom alla på himlen för att de skulle få jaga och bli jagade för evigt.
December för mej har annars alltid varit synonymt med förväntan, en tid då man längtat efter något. Det är väl barndomens glädje över alla presenter man hoppades på. Vem vet, det kanske har varit en förväntningens tid i alla tider för många barn genom historien? Snart blir det i alla fall ljusare igen. Solen "återföds" den 25 december och allt återgår till det ljusare igen.
"Hold fast to dreams,
For if dreams die
Life is a broken-winged bird,

That cannot fly"

Populära inlägg