tisdag 11 mars 2008

Det sjuka Sverige

Läser i Aftonbladet om hur Försäkringskassan tar sej friheter med VÅRA pengar och vägrar erkänna vissa människors sjukdomar som hinder i arbetet. Framför allt lågavlönade drabbas för de anses kunna jobba på ändå. Boskapstanken lever kvar ännu gällande de som en gång i tiden kallades hjon, drängar, pigor och allt vad man hade för termer för de som fick slita hårt och som enda tack fick en klapp på axeln, ibland knappt ens det.

Här sitter jag, också involverad i Försäkringskassans system, men jag har en annan vinkel. Jag är fullt frisk, arbetsför och skulle kunna hoppa in var som helst, men FK tvingar mej att gå på deras sjukpenning för det finns inget jobb för mej. Arbetsförmedlingen skrev ut mej för att de jobb jag fått inte passade mej. Jag skulle städa stugor men kom inte in i gänget och fick sparken. De hävdade att jag latade mej vilket inte är sant. Så nu går jag här och snyltar på andras pengar, skulle man kunna säja.

Nu är det snart dags att ompröva min sjukpenning men den här gången tänker jag inte ta kontakt med nån läkare som ska kolla mej. Jag bara skriver in att de får ta mej för den jag är och vill dom inte ha mej så slipper dom. Pengarna jag får är ändå inte mycket mer än det jag skulle få från socialen. Nån skam i att gå till socialen ser jag inte. Skammen ligger i att vara sjuk i Försäkringskassan ögon när jag inte är det. Detta kallar jag hyckleri, att låta arbetsföra människor gå på sjukpenning när sjuka och skadade människor tvingas arbeta. För mej är Curt Malmborg och hans gelikar skurkar som borde sättas i fängelse!

Redigerat: har nu läst igenom Aftonbladets läsarreaktioner och dom verkar inte vara nådiga och då har säkerligen tidningen rensat ut de som är rena påhoppen och elakheterna. Curt Malmborg hade visst chattat med läsarna om Försäkringskassans hårda linjer och hans svar på frågan om försäkringläkarnas roll var sannerligen intetsäjande och inte det minsta förtroendeökande. Malmborg säjer: Vi kommer att förändra deras roll, de kommer att arbeta mer förebyggande och ge information till läkarna om försäkringens regler. Detta sista låter rentav som om man vill försämra villkoren för de sjuka ännu mer. Det är kanske dags att flytta från Sverige, landet som var lagom för några år sen men som nu är rena bananrepubliken.

Populära inlägg