fredag 2 september 2011

Intressant tankegång rörande kontanter och bankernas syn på dessa kontanter


Varsågod att läsa denna artikel om hur bankerna tycks resonera kring kontanter. De vill helt enkelt inte bli av med sedlarna och mynten. Den artikeln bör läsas i samband med den här artikeln om kontantlösa kontor där kunderna, dvs boskapen, blir arga när de inte får ta ut pengar och tvingas stå i kö på de banker som fortfarande håller med kontanter.

Borde inte vi vanliga människor få göra som bankerna, alltså hitta på pengar ur ingenstans? Fast det skulle kanske bara leda till kaos. Men om man kallar sej själv bank, registrerar sin verksamhet som just en bank så borde det nog gå. Då kan man bli lika mycket skurk som chefen på ICA eller bankdirektörerna eller annat löst folk.


"Soppor och skråp förbjudes att slåss i tunnan.


Ägarena"

Havsvik, insjö, en gång alltid havsvik?

För 2000 år sen inleddes slutet för Mälaren som varande havsvik. Den processen var i stort sett klar i början av 1300-talet då alla vattenvägar in i dess inre hade förvandlats till mer eller mindre åar och bäckar som rinner UT i Östersjön snarare än ett utbyte. Mälaren hade blivit en insjö. Idag ligger sjön på ca 80-130 cm höjd över havsnivån och marken fortsätter att stiga med ca 7 mm per år.

I klimatdravlets tider har man nu börjat oroa sej för att havet helt plötsligt ska börja stiga och förvandla Mälaren till en havsvik igen, detta för att man tror att isarna i norr helt i strid med naturlagarna ska smälta ohämmat och få havsnivån att stiga flera meter på ett sekel. Som jag skrivit stiger landet ur havet och tappar snarare ur Mälaren vatten än tvärtom. Dessutom visar det sej nu att havsnivån globalt sett sjunker. Hur förklarar man detta från alarmistiskt håll?

Jo, man menar att det ändå är global uppvärmning av mänsklig påverkan, den här gången genom väderskiften, vad nu det är för något. Ja se, de där klimathotarna har då "svar" på allt.


"Livet är ett helvete och sen dör man."

Populära inlägg