torsdag 7 april 2011

Emelie Bergbohm dabbar sej

Såg detta av en slump på Henrik Alexanderssons blogg och förvånades över att en sån förblindande dumhet kan skrivas utan vidare. Hur kan man göra en sån misstolkning som Emelie Bergbohm gör här? Taube skrev om en flicka som inte såg någon annan utväg. Det var inget förskönande över hans beskrivning av prostitutionen, det var en poetisk protest mot just prostitution. Det vimlar av exempel genom sekler och millennier där kvinnor, och män, inte sett någon annan utväg än att sälja sej själva. Att sen skriva om det är Taube inte ensam om. Nej, Emelie, detta duger inte. Läs lite noggrannare i texten så får du se att det inte är någon romantisk beskrivning av horeri.

Ska du inte ge dej på Astrid Lindgrens negerkung i Pippi Långstrump också? Eller varför inte gå på om Ingmar Bergmans skatteproblem, samma som även Lindgren hade vid ungefär samma tid? Få se nu vem som blir Pomperipossa här.

Jag för egen del är glad över de nya ansiktena på sedlarna. Främst ser jag fram emot 200-sedeln. Inte så mycket motivet i sej utan att få använda en sån.

Populära inlägg