onsdag 30 januari 2013

Kamerahörnan: Apropå mina foton

Det har varit ganska mycket tjafs om upphovsrätten gällande foton som publiceras på nätet. Det finns nämligen en lucka i lagen som säger att man inte får publicera foton på internet hur som helst. Man måste ha upphovsrättsinnehavarens skriftliga eller muntliga tillstånd för detta. I tryck är det i stort sett fritt fram. Jag anser det är fel att man inte får publicera andras foton utan deras tillstånd. Det enda jag vill göra med ett foto när jag själv inte är fotografen är att belysa eller bättra på mitt inlägg med en bild som på sätt och vis sammanfattar det jag vill ha sagt.

Därför är det bra med formen Creative Commons, att man får använda bilderna bara man talar om vem som är fotografen. Jag stöder detta sätt att se på saken och visar mina foton för vem som helst. Ni som tittar får dessutom ladda ner bilderna och/eller länka till dom på egna hemsidor, bara ni talar om för andra vem som är fotografen.

Att hålla strikt på upphovsrätten är en form av censur. Det tänker jag aldrig acceptera.
"Att intressera sig för vad andra tänker och gör är ofta en mer kraftfull form av uppmuntran än beröm."

Lite om IPCC-läckorna

Bild av Josh.

Jag erkänner, jag vet inte så mycket om hur IPCC fungerar och vad som driver verksamheten inom detta FN-organ. De vetenskapliga rapporterna som lämnas in verkar dock inte ha mycket med den rapport som skrivs för politiker och andra professionella tyckare. Det är den bild jag får när jag läser Per Welanders inlägg på TCS. Det verkar nästan som om IPCC är skapt för att bara ge en sida av saken. Det viktiga är inte vetenskapen, det viktiga är vilken sida av vetenskapen som presenteras. Det visade ju inte minst skandalen för några år sen då Världsnaturfonden fick med en artikel om glaciärerna i Himalaya som inte stämde överens med verkligheten.

Det finns en del myter och missuppfattningar kopplade till klimatfrågan och de är seglivade. Hur gör vi för att avliva dom? Den vanligaste och mest spridda är den att glaciärerna krymper pga uppvärmningen. Faktum är att lika många glaciärer växer runtom i världen. Några få står still. Hur förklaras detta med AGW-tanken?

En annan myt är den att utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser (som egentligen borde kallas termostatgaser) orsakar uppvärmningen. Det har nämligen visat sej att medeltemperaturen världen över i stort sett stått stilla sen 16 år tillbaka och till och med visar tecken på att sjunka. Men det låtsas inte politikerna om."Varje samhälle har de skurkar det förtjänar."

Miljöpartiet är vår tids största framstegsfientligaste parti

Att vara för teknik och utveckling på den fronten är inte att vara miljöbov, tvärtom. Det är att vara progressiv och tänka flera steg framöver. Genom att planera för framtiden har moderaternas och socialdemokraternas respektive finansministrar banat väg för en ekonomi som fungerar mitt i allt kaos som andra människors tankar och idéer skapat.

Fridolin har rätt förstås när han säger att klimat är politik. Klimatfrågan är dock enbart en politisk fråga för den sida han står på i frågan har inget rejält stöd i vetenskapen. På samma sida står Centern och många andra politiker, som av hänsyn till den rådande omnipotenta partipiskans vinande kors och tvärs över partigränserna, känner att de måste hålla med om tanken på den mänskligt inducerade globala uppvärmningen.

Denna tanke har lett till ökade kostnader för industrin som överlag inte kunnat satsa de pengar de annars behövt för att kunna göra sej själva rättvisa och bli miljövänliga på riktigt, dvs bli av med alla farliga tungmetaller och gaser. Därför har de fått flytta verksamheten i många fall till andra länder, eller ta in billigare arbetskraft, vilket spätt på hela frågan om utlänningar och flyktingar och satt igång den karusellen, vilket inte hade blivit en så stor fråga om nu inte miljöflummarna gått på myten om att människan ligger bakom uppvärmningen av jorden.

Det är således indirekt miljönissarnas fel att Sverigedemokraterna vuxit sej så stora och att frågan om invandringen blivit så stor bland vanligt folk. Miljöpartiets ideal tycks vara ett framstegsfritt samhälle där industriellt tänkande inte alls får förekomma. SDs syn är på sätt och vis en spegling av MPs. De vill samma sak, byt bara ut ordet invandrare i SDs program mot industri i MPs. Centern drar jag här in för de har samma flummiga agenda då de vill göra processen kort med sina egna väljare med sin karbonkopia av MPs partiprogram, med vissa anpassningar så det ser borgerligt ut.

Borgerligt förresten. Vad fan har Centern med de borgerliga att göra!? Det är en folkrörelse som skulle samla bönderna och övriga lantbrukare. Jag börjar förstå uttrycket "Stureplanscentern". Det finns inte mycket kvar av jordbrukstänkandet i det partiet. Det handlar bara om att smila in sej hos borgerligheten.

Miljöpartiet, Centern och Sverigedemokraterna är tre exempel på partier vars nuvarande anhängare lever i en bubbla med verkligheten omkring sej. De försöker desperat tvinga på andra sin underliga syn på världen, trots att det ständigt uppkommer bevis för att deras respektive synsätt inte stämmer. Socialdemokraterna och Moderaterna har visserligen tvingat verkligheten att dansa efter deras respektive pipor men de ser i alla fall att verkligheten inte är så som dessa tre tycks se den.

Nej, Gustav Fridolin, Anders Borg gör rätt som undviker klimatfrågan. Vare sej han tror på tanken om människans ensamrätt till påverkan på klimatet som du tror på eller ej, så gör han rätt i att undvika den. Av det enkla skälet att den är teknikfientlig och leder till ekonomisk ruin på lång sikt. Skulle det trots allt visa sej att din tanke är korrekt är de metoder ni i MP förespråkar värre än själva problemet. Handelsrätter med koldioxidutsläpp är rena rama bedrägerierna, vindkraften bär inte sina egna kostnader och så kallad klimatkompensation är också rena nyset.

I ett Sverige styrt av MP och/eller SD vill inte jag bo i. Det är ett framstegsfientligt Sverige utan hopp och med inavel och degeneration som enda utsikt. Jag tror jag faktiskt satsar på de stora betongpartierna trots allt. De må krossa den lille medborgaren men tillsammans är vi alla starka, hur vi än ser ut och vad vi än gör. Modern teknik, mångfald och progressivt tänkande slår järnåldersteknik, enfald och drömmar alla gånger."Gör det idag, imorgon kan det vara olagligt."

Populära inlägg