lördag 7 december 2013

Dumheter världen över: Saurons öga ser allt

I Centralafrikanska republiken har man skövlat, förstört och härjat fritt men inte nu längre. Nu kommer franska trupper in och ställer allt till rätta, som många gånger förr och det är förmodligen internet som ligger bakom mycket av den kunskapen om landet vi har just nu. Tyvärr har många dött och än fler skadats och fått sina liv förstörda av kriget i landet. Saurons öga ser allt.

Dumheten i nästa nyhet är inte artikeln om stormen Sven i sej utan att folk gav sej ut i den trots varningarna som gick ut. Det kan ha låtit som om jag gjorde narr av tidningarnas förhandsbeskrivning av den då annalkande stormen härom dagen, och mycket riktigt gjorde jag det, men själva varningen i sej att stormen kunde vara farlig var inte mitt mål. Det var tidningarnas ordalag som jag inte gillade. De skrämmer folk i onödan eller invaggar dom i falsk säkerhet då de inte tror på varningarna. Sen har vi dessa som tvingas vara ute i ovädret för att deras arbetsgivare bara tänker på profiten. Dessa arbetsgivare borde skämmas, och det stort.

Men låt oss avsluta lite gladare, med Jona Lewies sång Stop The Cavalry från 1980:
Örnar offras i vindkraftens namn

Vindkraftsmaffian i USA har fått igenom ett för många kontroversiellt krav; att få bygga vindmöllor på mark där den för många amerikaner legendariska vithövdade havsörnen vilket oundvikligen kommer att leda till många örnars död, speciellt unga örnar som ännu inte har lärt sej kontrollera sina vingar i luften. Detta kan leda till att örnen riskerar att dö ut lokalt i många områden i Nordamerika. Är det vad vindkraftsmaffian verkligen vill ska hända? Tydligen är det så. Jag ser framför mej en framtid där dessa fågelmördare har rensat upp bland i stort allt vad fåglar, insekter och fladdermöss heter. Om detta ska kallas framsteg lever vi sannerligen i en knäpp värld...

Uppdatering, läs även detta inlägg om en kvinna som flyttade bort från storstaden för att uppleva frid och lugn nu inte längre kan göra det för storprofiten ska placera vindmöllor i trakten. Det var den här bloggen som gjorde att jag uppmärksammade hennes inlägg.

"The early bird gets the worm, but the second mouse gets the cheese."

Populära inlägg