onsdag 28 januari 2015

Tema fotografering: Nu blir det åka av!


Bilden ni ser här ovan visar mitt senaste tillskott i fotograferingsutrustningen. Det är en studiobakgrund från VidaXL.se (kolla gärna upp dom!) med tillhörande stativ för att lättare kunna ta porträttfoton. Den glänsande påsen i bildens högra del är själva bakgrunden medan stativet ligger i påsen nedanför.

Eftersom det ingår i mina arbetsuppgifter på mitt jobb att då och då ta foton på kläder med människor i dom är det bra om bakgrunden är så enhetlig som möjligt. Jag valde svart så här i början för jag vill ta lite "mörka" foton till en början. Jag skaffar en vit bakgrund senare.

I vilket fall som helst ser framtiden onekligen ljus ut (trots den mörka bakgrunden). Jag ser fram emot att få använda bakgrunden både i jobbet och privat. Den är 3 X 3 meter. Nu gäller det bara att hitta modeller."We can easily forgive a child who is afraid of the dark; 
the real tragedy of life is when men are afraid of the light."

Tema rymden: Jordliknande planeter kring andra stjärnor

Alltfler stjärnor som liknar vår sol hittas och kring dom hittas planeter. Nu senast har en riktigt gammal stjärna med över 11 miljarder år på nacken befunnits ha planeter som liknar vår planet. Solsystemet ifråga cirklar runt Kepler 444. Det är en nyupptäckt stjärna från vårt perspektiv så det blir intressant att se hur det utvecklas.

Här är en länk till originalartikeln i ämnet. Det är för övrigt rymdteleskopet Kepler som upptäckt stjärnan komplett med planeterna, därav benämningen på stjärnan.

Här är nåt kul att göra, Super Planet Crash, vilket är ett spel där man skapar ett solsystem med ett avstånd på max dubbla jordens avstånd från solen. Man får mer poäng ju fler planeter av olika storlek man lägger till, men det blir bättre. Det handlar om att få en av planeterna att "slå i väggen", det vill säga få den att kastas ut ur systemet och därmed gå längre ut än den yttre ring som finns i spelets utkant."The best things in life are crazy"

Populära inlägg