onsdag 11 juli 2012

Vetenskapshörnan: Pluto har fem månar


Dvärgplaneten Pluto har uppenbarligen fem månar. När sonden New Horizons når fram om tre år kanske den kan bringa klarhet i hur många månar Pluto egentligen har. Det ska verkligen bli intressant att få ta del av informationen från denna sond.

Man kan följa det senaste om New Horizons på den här hemsidan."Rymden är stor. Du kan helt enkelt inte tro hur oerhört, enormt, ofattbart stort det är. Jag menar, du kanske tycker det är långt till det lokala apoteket, men det är bara smågrus för rymden."

Dagens foto

Dagens foto ger rätt så stort utrymme åt fantasin, eller hur?

"Inte nog med att det inte finns någon gud, 
försök få tag i en rörmokare i slutet av veckan."

Visst fan är Sverige fantastiskt?


Korv, kvinnor och feminism. Eller rättare sagt, yttrandefriheten offras på fördomsfullhetens altare. När feminism används för att främja egna fördomsfulla åsikter har hela den feministiska rörelsen blivit offer för ett religiöst tänkande som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Ett smygreligiöst tänkande där man ser kvinnan som nåt heligt i kampen mot mannen. Att då ha ett par rödmålade läppar som sluter sej om en korv ses som ett helgerån.

Anspelningar på sexualitet verkar inte vara acceptabelt längre om kvinnor är med i reklam. Inte ens män verkar få vara med på bild i såna sammanhang. Humor verkar inte vara de fördomsfullas starkaste sida. Har de sett för mycket Benny Hill i dålig kvalitet, månne? Det man borde protestera emot är priset. Snacka om rövarpriser!

Sverige är fantastiskt, eller hur?
"Av alla sexuella avvikelser är kyskhet den värsta."

Populära inlägg