lördag 8 november 2008

Aktiebolaget Mygel, Bluff & Båg

Det är vad man skulle kunna kalla Sverige, det offentliga Sverige i alla fall, nu för tiden. Få se nu, vi har ett statligt verk som vill leka bolag, vi har en konsultfirma som vill leka med myndigheterna. På båda sidor jobbar gamla kompisar som inget hellre vill än att få vänslas i samma ankdamm. Trots att det finns legala tvivel kring affären och denna affär stoppats två gånger redan håller de ändå på med sina saker tillsammans. Det är som att försöka sära två älskande åt som man inte vill ska träffas.

Mer tveksamheter finns att läsa om här. Denna gång rör det sej om att tidningarna inte vill rapportera om nåt annat än katastrofer och domedagsscenarier. För det kan inte vara nåt annat än tveksamt när rapporter om att polarisarna, framför allt Antarktis istäcke, växer och har gjort så det senaste decenniet. Hallå, global uppvärmning orsakad av människan, vart tog du vägen?

Allt är möjligt/löjligt med photoshop


Perpetual Flame heter demongitarristen Yngwie Malmsteens nya platta. Jag vet inte hur den låter, är inte intresserad heller för heavy metal har aldrig tilltalat mej, i alla fall inte som den låtit de senaste 30 åren. Men omslaget är fantastiskt roligt - och dåligt.

Här har vi alltså Herr Lannerbäck i sin prydno, stoltserandes med sin gitarr i högsta hugg. Och gitarren brinner! Den photoshopeffekten är dock inte det värsta. Det värsta är vad man gjort med Malmsteens ansikte. Det ser ut som man först gjort om honom till sin egen son eller nåt följt av en sminkning som får honom att se ut som en geisha, ungefär som alla hårdrocksband såg ut på 80-talet. Vad tänkte man på när man gjorde detta omslag?

Bilden med extrabild på den verklige Yngwie Malmsteen till höger är från Photoshop Disasters.

Populära inlägg