fredag 18 juni 2010

Gud tog död på sin son - igen


Ta en titt på bilden ovan. Den föreställer en frigolitstaty av Jesus som brinner efter att en blixt slagit ner i den. Man kan lätt få för sej att den liknar en figur i långskjorta som springer medan han brinner. Men, är det inte horn i pannan på honom? De nitton punkterna som citeras i den ironiska artikeln är fantastiska brev som skickats in till tidningen och en del av dom är verkligen så där härligt elaka om man bara kan vara när det rör sej om nåt man verkligen ogillar eller älskar att hata. Fler såna snutiga och ironiska synpunkter borde höras även här i Sverige när man diskuterar religion.

Den bästa insändaren är denna som jag översätter för er (originalet finns i den länkade artikeln:

"Den numer avlidne, store fundamentalistiske dåren Oral Roberts, han som på egen hand tvingade mardrömmen om megakyrkan på mänskligheten, han som skapade Oral Roberts University och avlade en oerhört korrupt, äcklig son vid namn Richard som sen körde stället i botten, nåväl, Oral hade enligt egen utsago en egen het liten vision för ca 30 år sen, i vilken han ansåg sej ha mött -- och småpratat med -- 275 meter hög Jesus, vilket är lika högt som Chrysler-skrapan, följaktligen gör det att hans lilla konversation är detsamma som om man skulle prata med en loppa. Häftigt!

Vilket får följden att: En futtig sexvåningars, uthuggen halv-Jesus konstruerad av frigolit, klädhängare klister, satt vid sidan av en motorväg i Ohio? Kallar du det en vision? För att det ska kallas en riktig vision värdig en pseudoreligiös lagvrängare med synapser som hela tiden skjuter fel, borde den saken brinna. Aha!"

Absolut, bara där religion får styra fritt finns det galenskaper nog för att köra mänsklighetens moral i botten. Se bara på Knutby!

Populära inlägg