måndag 11 augusti 2014

Dumheter världen över

Så var det dags igen för en liten krönika över de dummaste händelserna och personerna världen över. Vi kastar oss över första dumheten, vilken är att maten riskerar att tappa näring när koldioxidhalten i atmosfären ökar. Det dumma ligger inte i att man kommit fram till att näringsinnehållet minskar, utan i att man inte gjort fler tester och på fler grödor. Stapelfödoämnena vete, ris, majs och durra är bland de grödor man undersökt, men jag tycker man borde ha undersökt andra vegetabilier vi också äter. Broccoli, blomkål, morötter och liknande borde också tas med i beräkningen. Hur är det med upptagandet av kolet i koldioxiden där?

Veckans dumstrut går självfallet till ISIS, denna knasiga terroristorganisation vars medlemmar tror att de kan skrämma alla till lydnad bara genom att skramla lite med vapen. Nu hotar de med attacker liknande de som Al-Qaida utförde mot WTC och Pentagon 2001. Tokstollar.

Det kallas silly season, den period varje år inför starten på de stora fotbollsligorna då spelare säljs och byts som slavar på marknaderna, och nu märks det att dumheterna haglar, framför allt i form av de enorma pengasummor som är i svang just nu. Tänk om vanliga knegare skulle byta arbete på detta vis. Vad skulle politikerna och företagarna säga då?

Vad får en brevbärare att göra nåt så dumt som att slänga post i soporna? Hon måste ha fått en knäpp eller så hyser hon agg mot invånarna i bostadsområdet där det är tänkt att hon ska dela ut posten."What is a god, but a being that is worshipped by those beneath?"

Populära inlägg