lördag 8 mars 2014

Tänk vad religion kan göra för kvinnor!

Det är internationella kvinnodagen idag och jag tänker bidra med detta lilla strå till stacken:

Bilden visades på Richard Dawkins twittersida där jag hittade den.
Tänka sej vad religion kan göra för kvinnor. Så här skriver Richard Dawkins vidare om bilden: "White man, how dare you tell Afghan women what they want? And didn’t you know, women WANT 100 lashes for being raped?"

Jan Björklund vill skärpa straffet för kvinnomisshandel. Han kan ju börja i Afghanistan. Där vet de inte vad jämlikhet är, uppenbarligen. Men religion har inte med medmänsklighet eller jämlikhet att göra. Det handlar om lydnad och att vara en i flocken."He just threw a beer can at me!"

Klimatrubriker (de få som nämns just nu)

Ur serien Shoe (JP Krax på svenska).
Med bråket mellan Ukraina och Ryssland i fokus är det inte mycket utrymme för klimatfrågan, vare sej i fråga om dramatiska artiklar eller opinionsinlägg i tidningarna. Ett sådant ur den senare kategorin har Lars Kamël dock hittat; Centerns snart arbetslösa ministrar Hatt och Ek har skrivit nåt förvirrat om att Sverige skulle driva på EUs klimatpolitik. De verkar helt och hållet ignorera det faktum att EU har viktigare saker att bry sej om just nu. Sverige driver ingenting just nu, allra minst klimatpolitiken. Som brukligt numera är artiklar och opinionsinlägg inte möjliga att kommentera direkt i tidningen, ej heller går det att länka till ett bloggsvar. Vad det beror på vet vi väl alla, eller hur?

Det påpekas samtidigt från annat håll att lokalredaktionerna inom SVT-koncernen kör ett delvist annat race visavi vindkraften. De är mer kritiska och vågar visa på dess farligaste sidor. Jag tycker verkligen synd om alla områden som drabbas av alla dessa hemska vindkraftsparker. Det är lika mycket synd om alla elever som drabbas av de sätt vi sköter våra skolor. Det är verkligen synd att det inte finns några gudar för de skulle folk kunna be till för att allt ska ställas till rätta igen. Men i den verkliga världen måste vi ta hand om problemen själva. Det blir inte lätt men samarbetar vi kanske vi kommer helskinnade ur det hela. Förhoppningsvis."It’s responsible for an increase in Gore’s wealth, the number of religious cults, and the number of unnecessarily panicked gullible people on the planet…at least, the BELIEF it actually exists is responsible for these things."

Populära inlägg