måndag 25 juni 2012

Väder, väder, väder

Som synes lyser det varma och torra vädret som "experterna" förutspådde i april med sin frånvaro och ingen ände synes på regnet och rusket. Vi älskar att tala och prata om väder i tid och otid. Rusk och regn dominerar denna del av samtalet och inte sällan kommer man in på diskussioner om hur hemskt vädret har blivit. Detta helt utan att vi för en sekund tänker på att vädret är så omväxlande att vi glömmer bort hur det har varit från år till år.

Vi älskar att prata om vädret som sagt och i och med klimatdravlet har detta blivit ännu mer populärt. Vi formligen kastar oss över historier om oväder. Regn, hagel, översvämningar och annat som hör vädrets mer blöta sida till får ordentligt med plats när vi letar efter tecken på att den globala uppvärmningen orsakad av oss människor existerar. När några såna bevis inte hittas tar vi till spekulationer och rena överdrifter. Eller så tar vi fram fakta och visar att de allra värsta ovädren ägde rum före den varmare tiden vi upplever nu.

Väder är alltså nåt alldeles extraordinärt att ha å göra med. För egen del finns det två vädertyper jag älskar mer än några andra. Varmt och torrt samt störtregn med inslag av åska. Det är nåt som är vanligare de decennier det är kallare i genomsnitt. Hur det nu kan komma sej...


Så var det då dags för Dagens foto:

Måsar som kalasar på tappad mat. Närmare än så här kom jag inte för de flyger så fort det osar katt.


"Aldrig ljugs det så mycket som före ett parti whist, under ett krig och efter en jakt."

Populära inlägg