måndag 18 juni 2012

Vad har hänt i den stora stygga världen?

Tidningarna är som vanligt fyllda med hemskheter, dumheter och dryga människor som tror att de är nåt. Den här veckan är inget undantag. Man får den uppfattningen att världen, åtminstone delar av den, är på väg att gå under men ändå är vi här varje måndag och läser om det. Vi gottar oss åt katastrofer så länge de inte drabbar oss själva.

Den gångna veckans största dumhet är förstås valet i Egypten där folk som trodde de skulle få demokrati nu blivit snuvade på inte bara konfekten utan även skålen den kom i. Vare sej det är islamister eller armén som styr kommer Egypten inte att bli en demokrati för såväl vapen som religion är av tradition starka begrepp för antidemokrati. Valet i Grekland är en annan travesti som vevas i medierna. Pest eller kolera? Nej, låt oss den här gången välja dysenteri!

Tittar man igenom tidningarnas sidor slås i alla fall jag av att det mest är intetsägande saker som finns där. Aftonbladet är värst men som tur är har de låst in sitt skräp bakom sin betalportal Plus. Men det sipprar ändå fram i form av rubriker och hänvisningar till artiklarna.

Nu är väl varghatarna på krigsstigen efter det sorgliga som hände i Kolmården. En lek som gick överstyr eftersom vargarna i flock inte förstod vad som hände och när de väl gjorde det inte ville att de andra människorna skulle komma till den döda för de trodde väl att hon skulle skadas ytterligare. Vargarna blev alltså en mobb, vilket är vanligt bland människor också. Dumma människor som inte förstår vad mobbmentalitet är för något.

Den enda bra nyheten är att vi kan se på oss flercelliga varelser på ett nytt sätt. Våra bakterier är inte våra fiender, de är våra allierade. Sen läser jag att man hittat ett skepp i Blekinge skärgård från 1200-talet, tydligen använt för sjöröveri om man får tro TT. Varifrån de fått uppfattningen att vikingar skulle ha varit verksamma under 1200-talet vet jag inte men de får väl gå vidare i den villfarelsen. Skönt åtminstone att vetenskapen är i full blom så att man får en glimt in i den riktiga verkligheten, inte bara den bubbla politiker och tjänstemän skapar åt oss. Uppdatering: SVD har tagit in en bättre version av fyndet av skeppet.

Till sist måste jag ge TV4 en rejäl utskällning för beteendet under fotbolls-EM. Att ni inte skäms; lägga matcherna på nätet bakom er betalportal! Jag förstår att ni måste tjäna pengar men det måste SVT också och de har inte lika mycket pengar att slänga ut på upplåtande av matchtid på nätet, ändå lägger de ut sina matcher gratis för vem som helst att titta på direkt. Dålig stil, TV4. Jag förstår varför det bara är fjantar, hemmafruar och de som tror de är nåt som ser på den kanalen.
"Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen."

Populära inlägg