tisdag 23 december 2008

FRAgglarna tragglar vidare

Den lag som gemenligen kallas FRA-lagen ska enligt planerna börja gälla från 1 januari 2009. Nu ställer ett antal skribenter med erfarenhet av integritetsarbete och yttrandefrihet upp en debattartikel som trots att den i skrivande stund endast är ca 5 timmar gammal redan genererat 13 kommentarer på SVDs sida samt fyra blogginlägg (detta ej medräknat).

En av dessa, Per Westberg som är en känd tillskyndare av denna lag, kallar debattartikeln rappakalja. Det får stå för honom. Det som kommer från borgerligt håll brukar också vara rappakalja så han känner kanske igen stilen. Det gäller vänsterhållet också så det går väl på ett ut antar jag. Läs detta blogginlägg istället. Det ger en mer sansad bild av vad FRA, IPRED och datalagringsdirektivet innebär.

De borgerliga vill förstås ha övervakningssamhället med 1984 och allt vad det kallas för det ligger i deras intresse att Watergate får en fortsättning, i legal form. Ryssen ska övervakas, det är det hemliga målet. Svensken ska hållas på mattan, det är ett annat mål. Väl mött efter nyår, då kan vi köra FRA i botten med miljarder inlägg genom att skriva de ord som får galningarna där att gå i taket, dvs såna ord som har med terrorism att göra. Länge leve dumheten!

Ibland är det bra med mygg trots allt

Om vi nånsin undrat över vad som är bra med myggor så har vi nu svaret, de är bra för att sätta fast kriminella via DNA. En biltjuv fick erfara detta när han i juni i år stal en bil, blev stucken av en mygga och nu är han stungen.

Populära inlägg