tisdag 8 juli 2008

Isfritt vid Nordpolen? Nästan varje år!

Ta en titt på den här länken skriven av Aftonbladet.

Nåväl, läs då denna skriven (på engelska) i The Register.

Gissa tre gånger vilken av dessa jag tror mest på. Om du tror Aftonbladet har du väldigt fel. Jag har hela mitt vuxna liv varit väldigt skeptiskt inställd till allt som har med global uppvärmning, växthuseffekten och mänsklig aktivitet i kombination att göra. Global uppvärmning, det tror jag mycket väl kan hända, kommer att hända och kanske t o m händer just nu. Växthuseffekten är en realitet för utan den skulle vi snabbt frysa ihjäl här då rymden skulle frysa allt på fläcken. Mänsklig aktivitet som försurning, utsläpp av fosfater, sot och annat äckelpäckel tror jag också är nåt att räkna med. Men dessa tre i kombination, aldrig!

För det första, global uppvärmning är inget ovanligt, liksom dess motsvarighet. För 8 miljoner år sen var det mycket varmare än idag och det fanns regnskogar över stora delar av planeten. Sen hände nåt, polerna blev kallare och samtidigt blev områdena nära ekvatorn torrare för all väta drogs norrut.

För det andra, Växthuseffekten regleras av vulkaner, moln, skogar, öknar, berg och alla levande varelser. Det lilla vi släpper ut har en försumbar effekt på totalen.

För det tredje, vad hände med försurningsdebatten, DDT, kloret, dioxinen och alla andra farliga ämnen som diskuterades vilt innan koldioxiden blev ett modeord? Varför är det ingen som påpekar att den vanligaste och mest aktiva växthusgasen faktiskt är vattenånga?

Skrämselpropaganda från "experterna" ger jag inte mycket för. De får hållas för mej men jag lyssnar inte på dom alls.

Känd plastikkirurg psyksjuk

Läser i Expressen att Michael Jacksons plastikkirurg är psyksjuk. Är det egentligen en nyhet eller konstaterande av fakta?

Populära inlägg