fredag 4 april 2014

Hur långt skulle du gå för att rädda din telefon?

Ella Birchenough, 16 år, från Storbritannien fumlade och tappade sin telefon i backen så illa att den föll ner i en gatubrunn. Orädd om sin egen klädsel som hon var lyfte hon bort locket och försökte komma åt sin kära ägodel. Det var här som allt gick fel. När hon inte nådde den med handen tänkte hon klättra ner till den, men hon hade inte räknat med en sak, nämligen att hon var lite för stor för öppningen så hon fastnade där. Hon fick hjälp av brandkåren att komma loss.
Ella medan hon försöker komma loss. Foto: Tim Richards/AP Photo.
Personligen tycker jag många som klandrar henne för att hon försökte nå sin tappade ägodel i brunnen har fel. För en 16-åring kan detta vara hela hennes värld. Alla hennes bilder, alla hennes texter och annat är borta. Hon gjorde vad som krävdes för att rädda en del av sitt liv. Sen har vi alla som klagar på hennes anatomi. Hon ser mer normal ut än någon anorektisk fjant gör. Detta är så en växande tonåring ska se ut. Brunnarna är gjorda medvetet små för att ingen olovandes ska kunna göra vad Ella just gjorde. Sen att det var dumt gjort av henne att försöka nå telefonen är en annan sak.

Så, hur långt skulle du gå för att rädda din telefon? Skulle du våga göra detta? Hon visade i alla fall lite tåga. Jag skulle tro att hon är beredd att hjälpa andra i trängda situationer också. Den som ställer upp för egen del gör det med all säkerhet för andra också. Hon måste vara stark för sin ålder dessutom. Såna där brunnslock väger rätt mycket."The conditional reflex theories
Change the probabilities, I said its a
Crass and raucous crackass place
 
With a pavlov on the human race"

Populära inlägg