torsdag 29 januari 2009

Sverige storsatsar på ny fordonsteknik - men med fel utgångspunkt

Med framtiden i sikte vill Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) satsa på elcyklar som kan gå nästan hur långt som helst på ett batteri. Tyvärr fokuserar de på koldioxidutsläppen, trots att det numera är konstaterat att det inte behövs göras en sån fokusering. Även elbilar är med i ekvationen. De håller på att utveckla batterier som kan gå hur långt som helst, nästan.

De stöder sej förmodligen på den rapport som den här artikeln bygger på, nämligen att klimatförändringarna ska bestå i 1,000 år. En liten nyhet, klimatförändringarna har nu hållit på i över 4 miljarder år och lär bestå ett antal miljarder år till, tills solen ändar allt. Jag återkommer som en envis liten mygga till den här lilla pamfletten skriven av en klimatforskare, som liksom jag också andra kritiska till AGW-teorin är KLIMATREALIST.

Just det, mina kära vänner, Magnus som har bloggen En kättares notiser har ett bra ord för oss skeptiker, klimatrealist. Bra ord. Det beskriver oss väldigt väl. Sprid ordet. Jag har skrivit ordet på ett papper här bredvid datorn och lagt det i en hög med andra papper så jag kommer ihåg det varje gång jag letar i den högen efter nåt annat.

Men det är ändå ett bra försök, att jobba på nya fordon och sätt att driva dom på. Vi har ju andra hemskheter i oljan som definitivt inte hade behövt spridas i naturen såsom bly, kadmium och andra dumheter.

Populära inlägg