söndag 3 juni 2007

Skandaler och demonstrationer

Få se, under lördagen som gått har rörelsehindrade demonstrerat i Stockholm för att belysa sin situation som inte har förbättrats nämnvärt de senaste 50 åren.

Under kvällen har en psykiskt handikappad, säkerligen full, dansk skämt ut sej genom att springa ut på plan och attackera domaren mitt under matchen Danmark-Sverige när Sverige precis tilldömts en straff, vilket preliminärt lett till att Sverige fått segern med 3-0 trots att det var oavgjort när straffen skulle slås. En del är verkligen dummare än tåget för det säjer åtminstone tut!

I morgon ska Piratsverige ut och demonstrera på två håll i landet för att belysa SIN situation. Alla dessa tre är demonstrationer av olika slag och belyser skandaler som vi måste komma tillrätta med. Roswall har det inte lätt just nu. Borde han inte avgå och bli landshövding nånstans istället?

Vad gäller de rörelsehindrade är det nog inte så kul alla gånger att inte kunna ta sej ombord på alla bussar och tåg som man vill. En del av dom har dessutom en sån där järnvilja och inställning att de inte vill be någon om hjälp eftersom de då framstår som svaga.

Något jag glömt att nämna är kravallerna i Rostock där G8-mötet ska hållas om ett par dagar. 8 representanter för knösar till länder ska mötas och diskutera vad de anser viktigt så långt borta från sina folkvalda som möjligt. Inte konstigt att det protesteras mot denna odemokratiska "syjunta". Detta är ju ett möte som tas i icke-demokratisk anda och som mer eller mindre sätter demokratin ur spel. Nu har kravaller alltså utbrutit mellan vissa demonstranter som som vanligt inte vill vara fredliga utan mer än gärna vill stångas med sina fränder bland poliskåren.

Gott om skandaler idag och i morgon alltså med tre demonstrationer mot skandalösa förhållanden och en demonstration i dumhet.

Populära inlägg