lördag 29 maj 2010

Ett antal byar saknar sina dårar

Så har det då hänt. De där miljöfjantarna som jag talade om härom dagen har nu försökt sej på sin IQ-befriade aktion att stänga Fortumägda Värtaverket. Nio demonstranter greps. Hoppas de får sina fiskar varma i rätten. Det kommer inte att lära dom att miljömupperi inte är gillat i alla läger men det kommer att lära dom att det de gör kommer att resultera i fler arresteringar.

Jag ogillar miljömuppar och deras aktioner därför att de alltför ofta är ute i ogjort väder. De protesterar mot fel saker. Bly, kvicksilver och andra tungmetaller som släpps ut i naturen i sin farligaste form plus olja och gas som springer läck pga ovarsamhet är de saker de borde protestera kraftigt emot. Lyxproblem som koldioxid och liknande har inget med verkligheten att göra. De är bara skrivbordskonstruktioner ämnade att blanda bort korten och få bort uppmärksamheten från de verkliga problemen med vår miljö och de ekonomiska problemen. Politikerna vill nämligen inte ha någon insyn i de områdena. Men de är egentligen inte kvalificerade att ta itu med endera frågan. De är lika bortkollrade som du och jag av de som verkligen kan sånt här, nämligen forskare och de som utnyttjar forskarna, tjänstemännen inom byråkratin.

Så nog saknar ett antal byar sina dårar. Men dårarna sitter antingen på barrikaderna eller i parlamentsbyggnaderna. Stackars oss när de unga växer upp, de har ju denna missuppfattning om vad som bör prioriteras med sej sen skolan...

Populära inlägg