tisdag 16 april 2013

Dumheter världen över

Vad som än hände i Boston under gårdagen är det nu läge att börja tänka efter. Vem och varför? Var det ett klassiskt attentat utfört av en eller flera som vill skapa oro och oreda bland vanligt folk? Var det början på en ny serie dåd av samma typ som UNA-bombaren? Jag tänker spekulera fritt nu för det ligger i tiden. Samtliga fakta kommer i ett senare skede, då förhoppningsvis det vi kan kalla sanningen kommer fram.

Det har sagts mej att tidpunkten för attentatet var fel eftersom vinnarna redan gått i mål och de första ceremonierna avslutats men jag hävdar att det var precis den rätta tiden då säkerhetskillarna slappnat av och den stora massan börjat välla in. Det verkar ha handlat om att orsaka mesta möjliga skada, inte att skada någon specifik. Det kan kanske ge en vink om vem eller vilka som kan ligga bakom detta dåd.

Det jag främst har i minnet är den där löparen som blev träffad av den första explosionen. Hur gick det för honom? Det visar sej att han sänktes av tryckvågen. Nu är han en levande symbol för det besinningslösa våldet som drabbar oskyldiga människor värst.
"Den mest trovärdiga delen av en tidning är annonsdelen."

Populära inlägg