onsdag 6 juli 2011

Mjau

Sveriges äldsta katt har hittats, uppger TT via DN. De menar förstås att man har hittat de arkeologiska spåren efter den hittills första förekomsten av katt i Sverige. Detta exemplar har daterats till ca 400-200 f v t. Tidigare trodde man att katterna spreds när Romarriket stod på sin höjdpunkt. Men nu får man alltså skriva om tamkattens historia. Vi har ju bedrivit handel med andra länder och regioner långt innan romarna kom in i bilden så katter har säkert kommit med hem till Norden långt innan dess. Problemet är ju att kattens ben är så små och tidens tand är svår mot smådjurs skelett. Det är alltså en lycklig slump att benen efter denna katt, från Rasbo i Uppland, fanns kvar så arkeologerna kunde hitta dom.

Så mjau på alla katter. Ni har tydligen inte så mycket romerskt i er som man skulle kunna tro. En bra tanke eftersom romarna förstörde mycket av det Europa som skulle ha kunnat utvecklats mycket snabbare om de inte hade vuxit sej så starka.

Plugga igen klimathålet, tack!


Nu menar de gröna i Tyskland att sexleksaker kan vara farliga för ens hälsa. Det finns farliga mjukgörande medel i vissa av dom som kan bidra till diabetes, fetma och annat. Det viktiga ordet här är KAN. Det innebär i praktiken att man inte har tillräckligt på fötterna för sina påståenden annat än att det finns en potentiell risk för dessa sjukdomar och problem. Det innebär samtidigt att man inte behöver bli drabbad bara för att man använder en dildo regelbundet. Jag antar att man inom kort vill kunna hävda att de är miljöfarliga också.

Här i Sverige höjer nu Allan Larsson sin stämma för att få upp klimatdiskussionen på agendan igen. Den har varit lidande av de senaste årens händelser, anser han. Global Utmaning heter den tankesmedja (läs: lobbyverksamhet) han är med i och han menar att man i hela världen bör kunna enas om priset på koldioxid. Lycka till, säger jag. Om ett juridiskt bindande avtal ska kunna komma till stånd i den här frågan bör det egentligen handla om priset på grodor som kommer ur politikernas munnar. Det priset bör kunna vara ett kilopris.

Varför envisas politikerna med detta tjafs om koldioxid hela tiden? Det är varken bevisat att AGW-tanken stämmer eller att handeln med utsläppsrätter skulle ha någon inverkan på vare sej miljön eller utvecklingen i de fattiga länderna. Tvärtom gör denna ekofascism att utvecklingsländernas respektive utveckling går trögt jämfört med de länder man vill komma ikapp. Kanske man också skulle kunna kalla det ekokolonialism eftersom man precis som förr utnyttjar de fattigare länderna samtidigt som man själv skaffar sej ett miljömässigt rent samvete.

Är politiken så full av prestige och maktfullkomlighet parad med en ovilja att se verkligheten för vad den är (Kejsarens nya kläder, någon?) att de inte vill, eller kan, se hur det egentligen står till i världen? Att miljöförstöringen, nedskräpningen och oljeutsläppen är saker vi bör ta upp istället för pseudovetenskapliga hyss? Att det är viktigare att vi stoppar förstörandet av våtmarker och skogar än att handla med en gas som i atmosfären är så försumbar att extra tillförsel från oss är en droppe i havet, såväl bildligt som bokstavligt, en gas som dessutom är livsviktig för alla plantor och alger på jorden? Dessutom har EU idag röstat emot tuffare utsläppsminskningar. Hör du det, Allan Larsson? Man är inte lika intresserad av den här frågan längre. Frågan är när politikerna ska försiktigt lägga ifrån sej klimatdebatten och låtsas som om det aldrig hänt.

Nej, ta istället en sån här liten leksak, som den i bilden ovan, leta upp ett hål från vilket all denna klimatsörja pyser ut ur och plugga igen det!

Populära inlägg