måndag 11 februari 2013

Klimatburgaren som är nåt i hästväg

Bild av Josh.

Hästköttet i maten är en stor skandal i hela Europa nu (jag gissar att många vegetarianer är skadeglada nu liksom många hästälskande tjejer är riktigt ledsna) och det kommer nog att växa under de närmaste dagarna. Det verkar finnas en koppling mellan den skandalen och klimatdravlets egna skandaler. Kopplingen är kanske inte uppenbar men om vi tänker oss att så fort kritiska röster höjs i klimatfrågan så svarar de troende med att vi måste agera eftersom det är det enda rätta. Händer inget är ingen skada skedd, resonerar man. Snacka om att stoppa huvudet i sanden.

I framtiden kommer hästkött vara synonymt med bedrägeri. Nämner man hästkött vet alla att det är nåt skumt på gång. Att hela klimatfrågan är full av hästkött har jag vetat länge. Synd att Sir David Attenborough ska vara med i sörjan..."Blixten slog ner på rätt ställe..."

Vad kostar nedmonteringen av samhället, Lena Ek?

Utsläppsrätterna är en flopp men det låtsas politiker som Lena Ek inte om. Hon skriver nu att ett höjt pris på dessa rätter kommer att rädda EUs klimatverktyg (vad nu detta betyder). Jag vet inte vilken drömvärld hon och hennes gelikar lever i men jag vill inte medverka till att den drömvärlden blir realitet. Det är pengar som vi skulle kunna använda till att hjälpa vårt samhälle och inte minst omvärlden med. Istället ska de gå till dessa närmast kriminella verksamheter. Jag blir bara så trött ibland...
"Kvinnan är precis så gammal som hon ser ut före frukost."

Populära inlägg