onsdag 22 juni 2011

Min blogg - en resumé

Den 27 april 2007 klockan 14.22 publicerade jag mitt första inlägg på den här bloggen. Avsikten med bloggen var då som nu att presentera vad jag tyckte och tänkte om saker omkring mej här i världen. Jag hade ett annat namn på bloggen då men jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag kallade den då. Efter ett tag bytte jag till ett jag numera skäms över så det tänker jag inte ta upp mer. Det nuvarande har jag haft i ca två år nu och det får väl duga.

Jag har konsekvent struntat i allt som är politiskt korrekt här på bloggen. Jag har rasat mot klimatdravlet, rest ragg gentemot den avart av feminism som grasserar i vårt land numera och varit en ganska olydig hund när det gäller den största politiska korrektheten just nu, nämligen att man måste vara kritisk gentemot invandringen. Det är jag förstås också men till skillnad från många andra vill jag ha in fler människor från andra länder. Dugliga som kan ersätta de slashasar som befolkar det här landet och som bara beskyller immigranter för allt dåligt som händer!

Den absolut största dumheten i vårt samhälle är problemet med att vi sexualiserar våra kroppar. Lite naket har inte skadat alls, tvärtom. Det är just för att man ser sex överallt som har gjort att allt naket är nåt fult. Jag har inget emot att visa naket men har ändå undvikit att direkt visa det här eftersom jag gillar att tänja på gränserna utan att korsa dom helt och hållet. Det osedda är ofta mer intressant än det sedda. Någon gång har jag länkat till material där naket ingår men som sagt aldrig direkt visat något naket rätt ut. Bilden nedan är ungefär var gränsen går:
Engelskan Abbie Hawkins, då 19 år, visar i en väldigt dramatiserad version hur hon hittade en fladdermus i sin behå år 2008. Synd att hon inte visade mer, tycker jag...
Samma sak med allt som har med upphovsrätten att göra. Finns det tillgängligt, ska det kunna användas också - utan restriktioner. Det är mestadels girighet bakom kraven på pengar och tillstånd. Jag har också gått till storms mot organiserad religion och allt som har med det att göra.

Nånstans i Kroatien eller Bosnien togs detta foto i slutet av 1990-talet eller så av en lyckosam fotograf i samband med en solförmörkelse. Varken gud eller djävulen är nåt jag tror på men det är alltid kul att se såna här bilder.
Jag har ingen egen religion, tror inte på nåt sånt alls. Folk ska ha rätten dock att tro på nåt om de vill men den rätten till religionsfrihet har missbrukats å det grövsta. Framför allt är det de utövare av de stora religionerna (kristendom, islam, hinduism) som sätter käppar i hjulen för detta. De vill inte ha frihet. De vill att alla som tror ska tro enligt deras sätt att se på omvärlden.

Det har nu gått drygt fyra år sen jag började och jag har bara börjat. Se upp, för nu kommer jag!

EHEC-smittan, ett resultat av ekologiskt missbruk?

Den kom som från ingenstans. Den tog 33 människors liv och slog de överlevandes i spillror. En bakterie som fått frodas ohämmat och fått resistens gentemot antibiotika pga vårt stora användande av just antibiotika inom medicinen men även inom jordbruket där man matar boskap med antibiotika på löpande band, medel som sen släppts ut i naturen lika ohämmat vilket gör bakterierna där resistenta. Duktigt jobbat!

EHEC kallar man den här typen av bakterie som drabbat Tyskland, Danmark och Sverige framför allt den senaste tiden. Lagom till att historien dör ut i tidningarna kommer nu en anklagelse mot det så kallade ekologiska jordbruken. Det var nämligen vid ett sådant som smittan hade sitt ursprung. De odlare som är oskyldiga har fått betala ett dyrt pris för den misstänksamhet som rått den senaste tiden. Nu drar vi inte alla över en kam här. Det räcker med att säga att en bondgård låg bakom smittan och den var en sådan som satsat på ekologiskt jordbruk. Saken är den att man gödslade med obearbetad gödsel från kor och annan tamboskap direkt på marken där grödan ifråga växte. Så alla som använt sej av den här metoden bör vara väldigt försiktiga.

Jag är ingen bonde, har ingen i släkten som varit äkta bonde på flera generationer, men jag har aldrig hört talas om att man slänger ut gödsel från boskap direkt på åkrarna. Man ska väl låta det torka så bakterierna som kan vara farliga går ur? Eller har jag missuppfattat något här? Tala gärna om ifall jag tänkt fel här.

Vad värre är, det är väldigt tyst från miljönissarnas håll om det faktum att det var en ekologisk farm som var skurken i dramat. Eller menar de att detta bara var en olycklig slump? Tills vidare kan vi bara säga som så att om det händer igen och en ekologisk farm ligger bakom även detta sjukdomsutbrott bör vi se över den ekologiska processen ordentligt. Är konventionellt jordbruk skurken nästa gång är det läkemedelsindustrins fel helt klart. Deras roll i det hela bör redan nu undersökas för antibiotika mot allt möjligt bör inte vara möjligt, om ni förstår vad jag menar.

Populära inlägg