torsdag 17 november 2011

J'accuse


Det var ett tag sen jag skrev om vargar och varghat, detta oresonliga varghat som är baserat på grundlösa påståenden utan stöd i verkligheten. Nu är det dags igen. Jag har de senaste dagarna lyssnat till hur rykten om vargen spridits bland befolkningen här i Dalarna och blir till sanning. Det som retar mej mest är påståendena att vargen dödar hundar urskillningslöst och att ersättningen för de dödade hundarna är för låg. De skyller på en massa kostnader men så kan man inte räkna. Det är inköpspriset, inget annat, som gäller. Allt annat är statistiskt nonsens och ämnat att fördyra problemet från varghatarnas sida. Jag skulle vilja se riktiga siffror för hur det verkligen ligger till med dödandet av hundar. De flesta tycks faktiskt dödas av sina egna hussar och mattar, av misstag eller för försäkringsbedrägeri kan vi diskutera en annan gång.

Saken är den att jag nu anklagar varghatarna för att vara i vägen för ett hållbart skogsbruk och anständig jaktfilosofi. Ni verkar bara leva för en enda sak: er själva och ert oresonliga hat gentemot en birollsinnehavare i sammanhanget, vargen ett hunddjur som ÄR en konkurrent och som sådan lite för duktig för er, verkar det som. Klarar ni inte av att jaga bättre än ett hunddjur, va!? Det där fjantet med "vargkramare" i Stockholm har jag hört till leda. Det är en myt att det är folk i Stockholm som vill ha varg. Det är alla som vill ha en så orörd och fin natur som möjligt. Ni får allt tåla att det kommer lite djur från skogen och gör livet lite roligare. Vad är nästa steg för er, skjuta bort rävarna och lodjuren också? Nej, håll snattran, gevärskramare! Fler har skrivit i detta ämne idag, en av dessa mera neutralt.


"Om kvinnor klädde sig för att behaga män skulle det inte säljas lika mycket kläder – med undantag av någon enstaka solskärm."

Populära inlägg